0

Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi Ödül Töreni Batı Trakya’da Yapıldı

Bu Haber 2181 Kez Okundu
  • Paylaş:
Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi Ödül Töreni Batı Trakya’da Yapıldı

Yürütücülüğünü ÇOMÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Abdullah Şahin’in yaptığı Batı Trakya Bölgesi’nde yaşayan Türk öğrencilere yönelik 'Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi' ödül töreni Yunanistan’ın Gümülcine şehrinde yoğun bir katılım ile yapıldı.

Törene; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşleri Hülya Akıncı, Gümülcine Muavin Konsolosu Davut Ocak, Bakeş Genel Müdürü Pervin Hayrullah, Proje Koordinatörü Doç. Dr. Abdullah Şahin, ÇÖMÜ Genel Sekreteri Sami Yılmaz, proje destekçisi Tolgay Elçioğlu, Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, Proje Eğitim Danışmanı Doç. Dr. Esin Şahin, proje destekçisi Timur Koşal, İsmail Tezel,  Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, İskeçe Türk Birliği Asbaşkanı İsmet Tüccar, Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, S.Ö.P.A. Mezunu Öğretmen Dernekleri Başkanları Salih Ahmet ve Nurettin Kıyıcı’nın yanı sıra başarılı 40 öğrenci ve aileleri katıldı.

Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Proje Danışmanı Esin Yağmur Şahin yaptığı konuşmada, bir dönem boyunca ihtiyaçları giderme yönünde ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, bugün bunların meyvelerini aldıklarını söyledi.

Şahin; “Gönül isterdi ki bütün öğrencilerimiz burada olsun ve kendileriyle kucaklaşalım. Gerek fiziki şartlar ve başka sebeplerden dolayı buna imkân bulamadık. Fakat şunu bilin ki burada olan ve olmayan tüm hocalarımızın selamlarını getirdik. Bizim sizden beklediğimiz ise şu: Önümüzdeki yıl arkadaşlarınız ve sizler gösterdiğiniz performansın en azından üç katını daha gösterebilirsiniz ki biz de bu işi hakkıyla yaptığımıza inanalım” dedi.

Çanakkale İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Burhan Kütük, toplumun ciddi bir sorunu olan obezite ve obeziteyle mücadele konusunda Sağlık Bakanlığı’nın neler yaptığını konusunda bilgiler verdi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özen, projenin heyecan, mutluluk veren ve ileriye doğru gidecek olan bir proje olduğunu belirtti.

 “Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından baktığınızda hem Cumhurbaşkanımız hem Başbakanımız Balkan ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımızın eğitimleri yönünde her türlü çabanın sarf edilmesi için bizleri motive ediyorlar. Kontenjanlarımızın arttırılmasını her zaman istiyorlar. Biz de her zaman kontenjanlarımızı açık bırakıyoruz. Üniversitede, özellikle de Trakya ve Batı Anadolu bölgesinde Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak sizleri, öğrencilerimizi üniversitemizde görmek istiyoruz. Her türlü desteği, yardımı yapacağız, çalışacağız ve gayret edeceğiz. Uzaktan eğitim çalışmasının bugün neticesi ortaya çıktı. Bizler öğrencilerimizin başarılarından dolayı çok mutluyuz. Önümüzdeki yıllarda bu proje, kalitesini, içeriğini ve sayısını arttırarak çok daha ilerleyecek. Belki de Batı Trakya’dan başlayan bu kıvılcım tüm Balkan ülkeleri için de bir farklılık olacak diye düşünüyorum. Aileleri ve öğrencileri kutluyorum. Bundan sonraki eğitimlerinde de kendilerini üniversitemize bekliyorum. Kapımız her zaman açık olacaktır. Türkiye’den baktığımız zaman, bir vatandaş olarak baktığımız zaman buranın yeri çok çok farklı. Bunu herkes böyle hissediyor, sizler de böyle hissediyorsunuz biliyorum.”

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, uzaktan eğitim projesinin en önemli işlerden biri olduğunu, yaklaşık bin öğrencinin dersleri düzenli olarak takip ettiğini söyledi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sizlerin de yardım ve gayretiyle bu rakamın rahatlıkla 2-3 bine çıkabileceğini düşünüyorum. Eğitimin önemini anlatmaya gerek yok, sizler zaten farkındasınız. Batı Trakya’da da bu konuda bir seferberlik var. Herkes evladını okutmak istiyor. Bu konuda teknolojiden faydalanmak çok iyi bir yöntem oldu.  İnternet Batı Trakya’nın bir çok yerinde düzenli olarak kapsamı alanı içerisinde. Bazı köylerde olmadığını da görüyoruz, aksaklıklar var. Bu tabii ki bizi aşan bir konu, ama bunu başka yöntemlerle aşmak mümkün olabilir. Bazı köylerde toplu olarak derslerin takip edildiğini biliyoruz. Neticede, gelecek yıl daha iyi bir duyuru yaparak buradaki soydaşlarımızın bu imkana kavuşmasını arzu ederiz. Dersleri takip eden birçok insanın memnun olduğunu biliyoruz. Burada amaç bizim geleceğimiz olan evlatlarımızı en iyi şekilde, en yüksek donanımla geleceğe hazırlamaktır. İyi bir üniversiteye geçiş için bütün ilk ve orta öğretimin güçlü geçmesi gerekiyor, son senede yapılacak bir iş değil. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Etkinliğin devamında da 40 başarılı öğrenciye ödül belgeleri takdim edildi. Yine eğitime verdikleri katkılardan dolayı konuk öğretim üyelerine Koray Hasan, Pervin Hayrullah ve Başkonsolos Ali Rıza Akıncı tarafından plaket takdim edildi. Tören, GTGB Başkanı Koray Hasan ve BAKEŞ G. Müdürü Pervin Hayrullah tarafından öğretim üyelerine el sanatlarından oluşan tabloların takdimi, öğrenci ve velilerin görüşleri ve GTGB Başkanı Koray Hasan’ın teşekkür konuşması ile sona erdi.