3

2016-17 Av Sezonu Lapseki’de Düzenlenen Törenle Açıldı

Bu Haber 1463 Kez Okundu
  • Paylaş:
2016-17 Av Sezonu Lapseki’de Düzenlenen Törenle Açıldı

Çanakkale'de, 2016-2017 su ürünleri av sezonu Lapseki Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törenle açıldı. Törende, 2 ton sardalye, ızgara yapılıp ikram edildi.

Lapseki Balıkçı Barınağı'nda düzenlenen törene, Vali Hamza Erkal, Ak Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ,  ÇOMÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit, protokol üyeleri ve balıkçılar katıldı.

Törende konuşan Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Böyle güzel bir sahilde böyle güzel bir günde hep beraber vira bismillah demek için buradayız. Ümit ediyoruz, dua ediyoruz; bu yıl balık sezonu bir önceki yıldan daha güzel, daha bereketli ve sağlıklı olsun. Kazasız belasız, bol balıklarla, bol kazançlarla dönmeye vesile olsun inşallah" şeklinde konuştu.

Vali Hamza Erkal , güzel bir av sezonunu başlatmak üzere bir araya geldiklerini belirterek, "Yarın inşallah balıkçı esnafımız vira bismillah diyerek sezona başlayacak. Bu sezonun hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını, bol kazançlı olmasını diliyorum" dedi.

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal , "Tek doğal kaynağımız olan balığı inşallah balıkçılarımız bereketlice tutar. Evlerine iyi ekmek götürür. Halkımız da ucuz ve taze balığı bol bol yer inşallah diye düşünüyoruz" dedi.

ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Ayaz ise “Ülke olarak zor günler geçirdiğimiz şu günlerde, 15 Temmuz sonrası balıkçılığımızda da aynı durumun olduğu uluslararası sularda av yapan trol balıkçılarımız tarafından geçen hafta tarafıma beyan edilmiştir. Balıkçılığın sektörel problemlerin yanında 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemizde dış ve iç turizm etkilenmiş, piyasada balık talebi azalmış ve bu da balık fiyatlarının düşmesine neden olmuştur. Balıkçılarımız yakaladıkları balıkları değerinde pazarlayamamakta ve maliyetlerden dolayı av yapmaları oldukça güçleşmiştir.  Gerek sağlık açısından, gerekse balıkçılarımızın ürünlerini değerlendirmelerini sağlamak amacıyla balık tüketilmesine özen gösterilmesi gerekmektedir.

Türkiye denizlerinde 15 Nisan 2016 tarihinde kapatılan balıkçılık av sezonu, 1 Eylül 2016 gece saat 00:00 itibarıyla açılmıştır. Balıkçılar özellikle bu yıl Karadeniz’de bol palamut akını olacağının işaretleri olduğunu açılışta belirtmişlerdir. Tüm balıkçılarımıza sezonun bol bereket ve kazançlar getirmesini dilerim.” Şeklinde görüş belirtti.