3

Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Haftası’nı Kutladı

Bu Haber 1876 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sağlık Yüksekokulu Hemşirelik Haftası’nı Kutladı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Yüksekokulu’nun hemşirelik haftası münasebetiyle ; sağlık kurumları ve ÇASEMDER ile ortaklaşa düzenlediği program ÇOMÜ Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi yaptı. Tanrıverdi konuşmasında şunları ifade etti:

Uluslararası Hemşireler Birliğinin 2016 yılı için hemşirelik Teması “Hemşirelik Değişim için bir güç: Sağlık sisteminin dayanıklığının geliştirilmesi” olarak belirlenmiştir. Hemşirelerin değişim için bir güç olabilmesi için dünyadaki ve ülkemizdeki değişimin farkında olması, yenilikleri takip etmesi, girişimci olması ve yeni yaklaşımlar geliştirmesi gerekmektedir. 2000’li yalların başına kadar biz Bilişim, Tele, Avukat, Seyahat, Göç, Konsultasyon Liyezon, Kültürlerarası Hemşire ve daha birçok hemşirelik alanlarından bahsetmiyorduk. Eğitim sürecinden başlayarak hemşirelerin değişimin farkında olması ve bu değişimlere ayak uydurması gerektiğinin bilincinde olması kaçınılmaz bir gerçektir.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise yaptığı konuşmasında hemşirelik kavramını duyduğumuzda hepimizin içinin ısındığını belirtirken “Hemşirelik zor bir meslek. Bu zorluk bence mesaiden, yoğunluktan kaynaklanan bir zorluk değil. Mesai ve yoğunluk anlamında daha zor mesleklerde vardır. Hemşireliği onlardan daha zor yapan yönü sanıyorum; beklentilerin çok yüksek olması. İnsanların kendini en kötü hissettiği anlarda yani hastaneye düştüğü anlarda karşısında en sık gördüğü kişilerin doktorlar olmadığını daha çok hemşireler olduğunu biliyoruz. Bu da hemşirelerden beklentiyi çok yüksek kılıyor. Hemşirelerden her zaman güleryüz, ilgi ve alaka beklenir. Her an ve her şartta, sizin özel hayatınıza ilişkin şartlar ne olursa olsun, günün hangi saati olursa olsun hasta için hiç fark etmez; sizden her zaman güleryüz beklenir. Bu tabi bu işin en zor tarafı. Hepimiz insanız ve her zaman güler yüzle etrafa bakabilmek mümkün olmayabiliyor. Buna rağmen bunu becermeye çalışmak ve becermek işin en zor ve meşakkatli tarafı. Bu açıdan hemşireler büyük bir desteği, ilgiyi hakediyor.

Belli bir süre yurtdışında yaşamış sonra Türkiye’ye dönmüş, yurtdışına çıkmadan önce de Türkiye’de sağlık sektörünün ne halde olduğunu bilen birisi olarak ülkemizde sağlık sektörü ciddi mesafe katetti. Bu beni mutlu ediyor, inşallah bu daha da ileriye gidecek. Gururla görüyorum ki yurtdışında kaldığım ülkelerin bir kısmını sağlık sektöründe, sağlık hizmetlerinde geçmiş olmamız doğrusu bu ülke vatandaşı olarak beni mutlu ediyor.

ICN 2016 temasıyla gerçekleştirilen panelin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Gülten Özaltın’a günün anısına çiçek ve plaket takdim eden Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, panele özellikle öğrencilerin yoğun ilgisi karşısında memnuniyet duyduğunu ifade etti.

Panel başkanlıklarını Prof. Dr. Gülten Özaltın ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi’nin yürüttüğü program Yrd. Doç. Dr. Gülnur Akkaya, Yrd. Doç. Dr. Selma Atay, Öğretim Görevlisi Sevda Efil, Uzman Hemşire Handan Alan ve Hemşire Rukiye Tunç’un sunumlarıyla devam etti.

Haber ve Fotoğraflar: Tuncay AK