0

İnfertilite Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Ve Ebe/Hemşirenin Rolü Konulu Panel Gerçekleşti

Bu Haber 1753 Kez Okundu
  • Paylaş:
İnfertilite Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Ve Ebe/Hemşirenin Rolü Konulu Panel Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlk Nefes Topluluğu ve Sağlık Yüksekokulu Ebelik Bölümü işbirliği ile Ebelik Haftası etkinlikleri kapsamında  “'İnfertilite Tedavisinde Güncel Yaklaşımlar Ve Ebe/Hemşirenin Rolü ” konulu panel gerçekleşti.

Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe öğretim üyeleri, sağlık çalışanları, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Etkinlikte Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayten Dinç ve Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi açılış konuşmalarını yaptı. Müzik dinletisiyle başlayan etkinlik Ebelik 3. Sınıf öğrencilerinin hazırlamış olduğu “Çocuğum olmuyor “ konulu kısa film gösteriminin ardından panelistlerin konuşmaları ile davam etti.

Panelistlerden Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nezihe Kızılkaya Beji “İnfertilite hemşireliğinin tarihsel gelişimi ve rolleri” konusu hakkında bilgiler verdi. İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlkay Güngör” İnfertilitede tedavisinde yenilikler” ve İstanbul Üniversitesi Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülay Rathfisch ise “İnfertilitede tamamlayıcı ve alternatif tıp “konularında bilgiler sundular.