0

“Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar “ Konulu Konferans Gerçekleşti

Bu Haber 1484 Kez Okundu
  • Paylaş:
“Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar  “ Konulu Konferans Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) ” Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar” konulu konferans gerçekleşti. Rektörlük Konferanslar Dizisi kapsamında Eğitim Fakültesi Süleyman Demirel Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Süleyman Doğan konuşmacı olarak katıldı.

Konferansa, ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Doç. Dr. Hasan Kaplan, ÇOMÜ’lü akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferans öncesi ÇOMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, konuşmasında;

"Yenilikçilik eskiyi atmak olarak algılanıyor.Eğitimde yenilikçi fikirler kadar,eski yöntemler de gerekli görüldüğünde kullanılmalıdır. Zaten her yeni yaklaşım ve  yöntem bir öncekinin eksik yönünü tamamlamak için ortaya çıkar"dedi. 

Konuşmanın ardından Doç. Dr. Süleyman Doğan , “Eğitimde Yenilikçi Yaklaşımlar  “konulu konferans verdi.

“Öğrencilerin eğitimi bittiğinde, ailelerin en büyük kaygısının çalışma hayatıyla ilgili belirsizliklerin olduğunu söyleyen Doğan şunları ekledi:

“ Eğitim sonrası çocuğun kazanacağı para, kaliteli yaşam konusundaki kaygı ve endişeleri; eğitim, bilgi ve kendini geliştirme hususlarını ikinci plana atmaktadır. Maalesef Türkiye’de  ve dünyada durum aynı.  

Eğitim Fakülteleri’nin niteliğini arttırmada en önemli unsur, diğer meslek dallarında olduğu gibi tercih yönünden istekli öğrencilerin sayısını arttırmaktır. Eğitimde yapılan 3 yanlış hususta şöyleydi; yasak, dayak ve korku. Bu 3 değerler dizisi günümüzde değişmeye başladı fakat bu seferde durum tersine dönüştü. Batıda ise bu değişim kısmen yapıldı. Bizim milli eğitimimiz “iyi vatandaş” yetiştirme önceliklidir, fakat olması gerekli şey iyi insan yetiştirmek olmalıdır.”