0

ÇOMÜ’lü Akademisyen TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne Layık Görüldü

Bu Haber 4578 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’lü Akademisyen TÜBİTAK Proje Performans Ödülü’ne Layık Görüldü

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kahrıman’ın yürütücülüğünü yaptığı TÜBİTAK 3001 Projesi TÜBİTAK Proje Performans Ödülünü almaya hak kazandı.

Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Kahrıman’ın yürütücülüğünü yaptığı ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Prof. Dr. Cem Ömer Egesel, Prof. Dr. Figen Mert ve Ordu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Fatih Öner’in araştırmacı olarak yer aldığı “Mısır Tanesinde Gıda ve Endüstriyel Kullanım İçin Önem Taşıyan Özelliklerin Analizinde Kullanılabilecek NIRS (Yakın Kızıl Ötesi Spektroskopisi) Kalibrasyon Modellerinin Geliştirilmesi" başlıklı TÜBİTAK projesi ile;

2 adet SCI makale,

3 adet hakemli dergi makalesi,

1 adet uluslararası kitap bölümü,

1 adet uluslararası poster bildiri,

1 adet ulusal çalıştay,

1 adet ulusal patent başvurusu,

1 yeni TÜBİTAK projesi,

1 Start-up şirket,

2 adet yüksek lisans tezi, elde edilmiştir. 

TÜBİTAK Proje Performans Ödülü Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) tarafından desteklenen projelerin çıktı, sonuç ve etkilerini nicelik ve nitelik olarak artırmak amacıyla yüksek başarı ile sonuçlanan projelerin yürütücü ve araştırmacılarını ödüllendirmek için TÜBİTAK tarafından belirlenen ölçütler ve değerlendirme yöntemine göre hesaplanarak, proje ekibine (yürütücü ve araştırmacılara) verilen bir teşvik ödülüdür.

Öğretim üyemizi ve proje ekibini tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.