0

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Kariyer Fuarı’nda Panele Katıldı

Bu Haber 2000 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Trakya Kariyer Fuarı’nda Panele Katıldı

Trakya Üniversiteler Birliği üye üniversite rektörleri Trakya Kariyer Fuarı etkinlikleri kapsamında bir araya gelerek, üniversitelerin istihdama yönelik çalışmalarını konuştu. 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda Edirne Valiliği, Edirne Belediye Başkanlığı, Trakya Kalkınma Ajansı, Trakya Birlik, Aselsan ve Kale Grubu sponsorluğunda düzenlenen Trakya Kariyer Fuarı’nın paydaş üniversiteleri Çanakkale Onsekiz Mart, Tekirdağ Namık Kemal, Kırklareli ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversiteleri, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde, “İstihdamda Üniversitelerin Rolü” adlı panelde bir araya geldi. 

Ev sahibi Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun moderatör olduğu panelde, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmacı olarak yer aldı.

“Üniversiteler, Piyasalara İnsan Gücü Yetiştirirken İstihdamı Organize Edecek, Yönlendirecek Yeni Ufuklar Açacak Bilimsel Altyapı da Oluşturuyor”

İş, istihdam ve kariyer odaklı çalışmaların yakın zaman içerisinde üniversitelerde yer almaya başladığını ifade eden Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Türkiye’nin genç bir nüfusa sahip olduğunu ve bu nüfusun eğitim ve istihdam problemini de beraberinde getirebileceğini ifade etti. Bu noktada devlete makro politikalar üretme açısından görev düştüğünü, üniversitelerde kalite sorununun ilk ve orta dereceli eğitim kurumlarındaki kalite sorunlarıyla bağlantılı olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Sedat Murat:

“Anne karnında başlayan eğitim ciddi bir olgudur. Tabii ki biz üniversiteler açısından değerlendireceğiz. Üniversiteler piyasalara insan gücü yetiştirirken bir yandan da istihdamı organize edecek, yönlendirecek yeni ufuklar açacak bilimsel altyapı da oluşturuyor. 

Üniversitelerin görevi, salt insan gücü yetiştirmek değildir. Topluma yön verecek nesiller üniversitelerde yetişir. Üniversiteler, son yıllarda bu konularda ciddi gelişmeler kat ediyor. YÖK’ün kalite ve girişimcilik odaklı çalışmaları ile bu gelişmeler sağlanıyor. Bundan on yıl önce üniversitelerin iktisat fakültelerinde öğrenciler, sermaye istemiyoruz diye karşımıza çıktılar. Girişimciliği istemeyen akademisyenlerimiz vardı. Bugün ise üniversitelerimiz, girişimcilik ve inovasyon konularında atılımlar gösteriyor” dedi.

Örnek olaylarla girişimciliğin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Sedat Murat, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Merhum Hocam Prof. Dr. Sebahattin Zaim, insanı arabaya benzeterek bilgi motora, ahlak ise direksiyona benzer. Erdemli, ahlaklı, motivasyonu yüksek, piyasalara odaklanmış gençlere ihtiyacımız var. Hocalarımızın da bu motivasyona ihtiyacı var. Bu iklimin mutlaka oluşturulması gerekiyor.”

Panel, paydaş üniversite rektörlerinin konuşmalarının ardından sona erdi. 

Fotoğraf Albümü