0

TÖMER’de Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 2178 Kez Okundu
  • Paylaş:
TÖMER’de Devir Teslim Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Türkçe ve Yabancı Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) Müdürü Prof. Dr. Bünyamin Bacak, düzenlenen törenle görevini Yenice MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mevlüt Ceylan’a devretti.

TÖMER binasında yapılan devir teslim töreninde Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in yanı sıra kurum çalışanları da hazır bulundu.

İki yıldır bu görevi yürüten Prof. Dr. Bünyamin Bacak törende yaptığı konuşmada TÖMER’in hızlı bir şekilde kurumsallaştığını ifade ederek “Mevlüt Hocamızın da buna büyük katkılar sunacağına inanıyorum. Güzel bir ekiple bu görevi yürüttüm. Burada güzel projelere imza attık. Özellikle Batı Trakya’daki Türk soydaşlarımıza yönelik uzaktan eğitimler yaptık. Burada Batı Trakya ve Balkanlar’a yönelik sorumluluğumuzu daha güçlü hissettik. Üniversitemizin isminin bu bölgede her geçen gün tanınması da benim için ayrı bir mutluluk oldu. ÇOMÜ, uluslararasılaşma anlamında büyük bir ivme yakaladı. Balkanlar’dan gelen öğrenci sayımız gittikçe artıyor. Çanakkale olarak bu bölgeye manevi bir bağlılığımız var. 2 yıl önce göreve geldiğimde burada 62 tane uluslararası öğrencimiz vardı. Sevinerek söylüyorum ki bu sayıyı 150’ye çıkardık. Yabancı dil olarak Türkçe Öğretmenliği Sertifika Programı’nda ise 100 civarında olan sayıyı 210’a çıkardık. Türkçe Yeterlilik Sınavına giren öğrenci sayısı bir yılda 150 iken bu yıl bu sayıyı 750’ye çıkardık. Üniversite tarihinde bir rekora imza atarak 7 farklı dilde kurs açtık. Görevimi en iyi şekilde yapmanın mutluluğu içerisindeyim. Bundan sonra da Mevlüt Hoca gibi deneyimli bir hocamızın burada olması TÖMER’e, üniversitemize ve ülkemize çok şey katacaktır” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise binlerce yıllık geçmişi bulunan Türkçe’nin, kültürümüzün en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek “Dil, bir milletin oluşmasının esas unsurlarından biri. Türkçemiz dünyada en çok konuşulan 5 dil içerisinde. Türkçe konuşmayan milletlerin vatandaşlarının da Türkçe öğrenmesi açısından ise TÖMER’lerin öneminin farkındayız” dedi.

Üniversitemizi tercih eden yabancı öğrencilerin büyük çoğunluğunun Türkçe bilmeden ülkemize geldiğinin altını çizen Rektör Acer; üniversitemiz öğrencilerinin TÖMER öğrencileriyle temas ederek, kurdukları ilişkilerle ÇOMÜ’nün daha uluslararası bir üniversite haline gelme hedefine katkılar sunduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, sunduğu katkılardan dolayı Prof. Dr. Bünyamin Bacak’a teşekkür etti.

TÖMER Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Mevlüt Ceylan ise “Rektörümüze göstermiş olduğu teveccüh ve güven için teşekkür ediyorum. Bize verilen göreve layık olarak TÖMER’i daha ileriye taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

Devir teslim töreni, çiçek takdimiyle sona erdi. 


Fotoğraf Albümü