Mesleki Eğitimde GMKA'dan ÇOMÜ'ye Destek

Mesleki Eğitimde GMKA'dan ÇOMÜ'ye Destek

Grafik Tasarım: Şebnem Özel

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın (GMKA) 2018 yılı Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı değerlendirmeleri kapsamında Üniversitemizin hazırladığı iki proje, GMKA tarafından desteklenmeye değer bulundu.

Ezine Meslek Yüksekokulu'nun Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Türkiye İş Kurumu Çanakkale İl Müdürlüğü ile ortaklaşa hazırlamış olduğu “Ezine Yöresinde Süt ve Ürünleri Alanında İş Gücü Niteliğinin Arttırılmasına Yönelik Yenilikçi Mesleki Eğitimlerin Verilmesi” başlıklı proje kapsamında Ezine Meslek Yüksekokulu'nun mesleki eğitim ve araştırma altyapısına katkı sağlanması hedeflenirken proje ekibi; Ezine Meslek Yüksekokulu öğretim elemanlarından Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Nurcan Berber, Öğr. Gör. Dr. Dilvin İpek, Öğr. Gör. Çisem Öğe, Öğr. Gör. Haşim Katra ve Öğr. Gör. Gülşah Baruk Bulut'tan oluşuyor.

GMKA’nın desteklediği Üniversitemizin diğer projesi ise İletişim Fakültesi Radyo-Sinema Televizyon Bölümü tarafından hazırlanan “Dijital Görüntü Tasarım ve Eğitim Merkezi” isimli proje. Proje kapsamında Radyo-Sinema Televizyon Bölümü öğrencilerine, Optik Hareket Yakalama Teknolojisi Eğitimi, 360 derece Video Tasarımı, 3D Animasyon, Color Correction (Renk Düzenlemesi) gibi dijital tasarım odaklı eğitimlerin verilmesi hedeflenirken proje ekibi; Prof. Dr. Hülya Önal, Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Doğru, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Elmacı ve Öğr. Gör. Gökhan Akça’dan oluşuyor.