0

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Bu Haber 2301 Kez Okundu
  • Paylaş:
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Haber - Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Dekan Prof. Dr. Fatma Çolakoğlu, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi toplantı salonunda gerçekleşen akademik kurul toplantısında Prof. Dr. Çolakoğlu, fakültenin öğrenci ve personel rakamları ile bölümlere ilişkin notlar, gerçekleştirilen ulusal ve uluslararası çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Prof. Dr. Çolakoğlu’nun açılış konuşmasının ardından, bölüm başkanları tarafından fakültedeki bölümler ile ilgili genel bilgiler, yapılan çalışmalar ve talepler hakkında bilgiler aktarıldı.

Dünyanın En Önemli ve En Stratejik Yerini Vatan Yapmış Bir Milletiz

Deniz Bilimleri Teknolojisi Fakültesi’nin önemli bir konumda, değerli bir fakülte olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Acer, konuşmasında şunları aktardı:

‘’Türkiye çok özel bir konumda. Dünyanın en önemli ve en stratejik yerini vatan yapmış bir milletiz. 3 tarafı denizlerle çevrili, 8 bin km’den fazla kıyı şeridi olan ve dünyanın tarihsel olarak en önemli denizlerine kıyısı olan deniz açısından çok özel bir konumdayız. ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi ise özellikle deniz çalışmaları anlamında gerçekten çok özel bir konumda. Çünkü böyle doğal bir çalışma alanına sahip olan bir başka üniversite daha yok. Bu noktada Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesini daha da geliştirmek için çok fazla sebebimiz var.’’

Ülkesiyle, değerleriyle, bayrağıyla barışık olan, uğraşı bilim ve eğitim olan her akademisyenin, her çalışanın ÇOMÜ için çok değerli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Acer:

’’Bizim gündemimiz daha iyi eğitimdir, daha çok bilimsel araştırmadır. Bu bakış açısıyla, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi olarak hem ulusal hem uluslararası çalışmalarla adından söz ettirir bir üniversite haline geldik. Türkiye’nin en kaliteli üniversiteleri arasında yerimizi aldık. Beklentimiz, hocalarımızın bilimsel çalışmalarını artırarak devam ettirmeleridir. Bilimsel çalışmaların yanı sıra proje üretmek, geliştirmek de diğer önemli bir husustur.

Deniz Bilimleri Fakültesi akademisyenlerimizin yaptığı bilimsel çalışmalar ve projeler de gerçekten çok başarılı, fakültenin özellikle yüksek lisans ve doktora eğitimine ve projelere ağırlık veren, bunları yayına dönüştürebilen bir fakülte olmasını ve bu şekilde devam etmesini istiyoruz. Biz de bu anlamda sahip olduğumuz sorumluluğun gereğini sonuna kadar yaparız’’ dedi.

Toplantı, dilek ve temennilerin alınması ile son buldu.


Fotoğraf Albümü