0

Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi, Birim Koordinatörleri Toplantısı Gerçekleşti

Bu Haber 1532 Kez Okundu
  • Paylaş:
Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi, Birim Koordinatörleri Toplantısı Gerçekleşti

Haber: Duygu Karademir Aras

Fotoğraf: Duygu Karademir Aras, Serpil Takır

Engelsiz ÇOMÜ Öğrenci Birimi, birim koordinatörleri toplantısı Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonunda, Rektör Yardımcısı ve Birim Komisyon Başkanı Prof. Dr. Süha Özden’in katılımıyla gerçekleşti.

Birim Koordinatörleri toplantısını bu kez eğitim toplantısı şeklinde hazırladıklarını belirten Birim Koordinatörü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurullah Bolat; ‘’Üniversitemizde engelliler ile ilgili birçok olanak sağlandı ancak olanakların ortaya çıkması yeterli değil, bu olanakların bir şekilde arkadaşlarımız tarafından kullanılması gerekiyor. O sebeple engelli arkadaşlarımızla birebir iletişime geçen birim koordinatörlerinin bu konularda bilgi sahibi olması çok önemli’’ dedi.

Rektör Yardımcısı ve Birim Komisyon Başkanı Prof. Dr. Süha Özden, üniversite olarak bu konuda farkındalık yaratmanın ve topluma da doğru mesajlar vermenin gerekliliğini vurguladığı konuşmasında;  ‘’Engelli öğrenci sayımız 50 civarında, birçoğumuzun dikkatinden kaçan, akla gelmeyen durumlar engelli öğrencilerimiz için bir soruna dönüşebiliyor. Bu noktada üniversitemizde birçok proje ve fiziksel koşullara yönelik iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Bizler yönetim olarak sorunları çözmek adına ÇOMÜ Rektörlüğüne düşen görevlerin takipçisiyiz. Bizim göremediğimiz veya anlayamadığımız eksiklikler varsa onları da bizlerle paylaşıp bize yardımcı olun ki daha ileri gidelim.

Engelli öğrencilerin hepsine ulaşabilmek, ihtiyaçlarını ve taleplerini en üst düzeyde karşılayabilmek, bu amaçla projeler yapmak çok önemli. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim’’ dedi.

Açılış konuşmalarının ardından birim üyeleri; Sağlık Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Sevda Vurur, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Gülçin Gözaydın, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tutku Ak ve Uzman Psikolog Serdar Topal, engelli kavramı, iletişim becerileri, engelliler ile ilgili genel fiziksel gereklilikler ve yeterlilikler, üniversitemizde engelliler için spor olanakları gibi konular hakkında sunumlar gerçekleştirdiler.

 

Fotoğraf Albümü