1

Sportmen ÇOMÜ'lüler Gelibolu Maratonu'nda

Bu Haber 3981 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sportmen ÇOMÜ'lüler Gelibolu Maratonu'nda

Haber: Gökçe Güzel
Fotoğraf: Gökçe Güzel - Ahmet Türker 

“Barış İçin Koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen Gelibolu Maratonu’nun üçüncüsü gerçekleştirildi. Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası'ndaki maraton; 42, 21, 10 kilometre ve 5 kilometre halk koşusu olmak üzere dört kategoride yapılırken ÇOMÜ de organizasyona yaklaşık 300 gönüllü öğrencisi ile destek verdi.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem’in yanı sıra çok sayıda ÇOMÜ’lü akademik, idari personelin ve öğrencinin katıldığı maraton öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer sportif etkinlikleri çok önemsediğini belirterek şunları söyledi:

“Sporun ve Sporcunun Yanında Bir Üniversiteyiz”

“Üniversite olarak spor faaliyetlerini çok önemsiyoruz. 3 yıldır maratona katkı sunmanın yanı sıra ben de bizzat katılım sağlıyorum. Bilim, sanat, spor, kültür etkinliklerimize bir yenisini eklemek; sporun ve sporcunun yanında bir üniversite olduğumuzu göstermek adına hep birlikte “barış için koşuyoruz” sloganıyla organizasyona katılım sağlanması için çok sayıda duyuru yaptık. Her geçen gün katılımın artacağına inandığım bu organizasyonun, Türkiye’nin ve hatta dünyanın en çok konuşulan maratonlarından biri olacağını düşünüyorum. Çanakkale sadece Türk tarihi için değil dünya tarihi için de çok önemli bir kent ve böyle bir parkurda bu kadar büyük bir organizasyonun gerçekleştirilmesi gurur verici.  Bizler de gerek yönetimin gerek ÇOMÜ’lü öğrencilerin sunduğu katkılarla 3 yıldır burada aktif görev alıyoruz ve almaya da devam edeceğiz. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

Barış Fidanı Dikildi

Gelibolu Maratonu sırasında, Çanakkale Şehitleri Abidesi’nin bulunduğu Morto Koyu’nda sembolik fidan dikim töreni gerçekleştirildi. Törene,  Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, İl Kültür, Turizm Müdürü Kemal Dokuz, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile davetliler katıldı. Eski futbolcu Pascal Nouma, sunucu Burcu Esmersoy ve radyocu Kadir Çöpdemir’in de katıldığı fidan dikimi sonrasında maratona geçildi.


Maratona Türk Atletler Damga Vurdu

Gelibolu Maratonu’nu, erkeklerde 2 saat 41 dakika 44 saniyelik derecesiyle Türk atlet Murat Kaya ilk sırada bitirdi. Kadınlarda 3 saat 21 dakika 29 saniye ile Vesile Yılmaz Anatca birinci oldu. Yarı maratonda ilk üç sırayı, erkeklerde Özkan Yüksel, Erkan Bacak ve Ahmet Bayram, kadınlarda ise Seda Kurtuldu, Jale Başak, Ebru Yazıcıoğlu aldı. Gelibolu Maratonu’nun 10 kilometrelik maraton etabında erkeklerde birinciliği Hasan Tek, ikinciliği Ahmet Şirin, üçüncülüğü Mehmet Aydıngör kazandı. Kadınlar yarışını ise Elif Polat, Gözde Nur Güvenbaş ve İlayda Aladağ ilk üç sırada bitirdi.

Maratonun ardından gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye girenlere ödüllerin verilmesiyle maraton sona erdi.