0

ÇOMÜ Stantları, Gelibolu Maratonu Fuarı’na Renk Kattı

Bu Haber 2818 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Stantları, Gelibolu Maratonu Fuarı’na Renk Kattı

Haber: Gökçe Güzel
Fotoğraf: Gökçe Güzel - Ahmet Türker 

“Barış İçin Koşuyoruz” sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gelibolu Maratonunun Fuarı, 28-30 Eylül 2017 tarihlerinde 17 Burda AVM’de gerçekleştirildi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sağlık Yüksekokulu, Japonca Öğretmenliği ve Müzik Öğretmenliği öğrencilerinin, ÇOMÜ Otomobil Sporları, Dağcılık, Lojistik Topluluğunun ve Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünün açtığı stantlarda 3 gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Stant etkinliklerinde öğrenciler, tiyatro oyunları, moda defilesi, müzik dinletisi, Japon kaligrafi sanatı, kendo, origami, sağlık ölçümleri, kartpostal ve tişört tasarımları, otomobil sporları hakkında fuar ziyaretçilerini bilgilendirerek çok sayıda etkinlik gerçekleştirdi.

“Gelibolu Maratonu” etkinlikleri kapsamında düzenlenen Maraton Fuarının açılışına Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Necati Cerahoğlu, Çanakkale Belediye Başkan Vekili Ali Sürücü, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Ayaz’ın yanı sıra GTP Turizm’den Armağan Aydeğer ve Ahmet Çelik ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuar açılışında bir konuşma yapan Armağan Aydeğer bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri Gelibolu Maratonu’na  ilginin her geçen yıl arttığını belirterek; “Çanakkale’ye böyle bir organizasyonu kazandırmış olmaktan dolayı gururluyuz” dedi.

Üniversite olarak ilk yıldan bu yana maratonu sahiplendiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Acer konuşmasında maraton fuarı boyunca ÇOMÜ öğrenci topluluklarının ve ÇOMÜ birimlerinin gerçekleştirdiği etkinlikler hakkında bilgiler verdi.

Fuar kapsamında düzenlenen resim yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törenin ardından Maraton Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi ve katılımcılar fuar alanındaki stantları gezdiler.