0

Patent Konusunda Online Eğitim Düzenlendi

Bu Haber 2471 Kez Okundu
  • Paylaş:
Patent Konusunda Online Eğitim Düzenlendi

Üniversitemizde Sınai Mülkiyet Hakları (Patent, Faydalı Model, Tasarım vb.) konusunda farkındalığın arttırılması için Proje Koordinasyon Merkezi bünyesinde kurulan TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi, Türk Patent Marka Kurumu ile işbirliğinde gerçekleştirdiği online eğitimlerin ikincisini Mühendislik Fakültesi Turgut Özal Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Eğitim, Türk Patent ve Marka Kurumu Sınai Mülkiyet Uzmanı İbrahim Ulutürk tarafından gerçekleştirildi. Eğitimde, patentlenebilirlik şartları, patent sahibinin hakları, yeni sınai mülkiyet kanunun akademisyen boyutunda tanıtılması ve patent-faydalı model belgelendirme süreçleri hakkında bilgiler verildi.

Online Eğitimler Hakkında: TÜRKPATENT Bilgi ve Doküman Birimi Türk Patent ve Marka Kurumu işbirliğinde gerçekleştirilen online eğitimler konferans sistemi ve randevulu sistem olarak iki boyutta ele alınmaktadır.

Randevulu sistem: Akademisyenlerimizin Sınai Mülkiyet Haklarına ilişkin sorularını birebir online olarak sorabilecekleri bir sistemdir. Bu sisteme başvuru için akademisyenlerimizin patent@comu.edu.tr adresine randevu istek maili atması yeterli olacaktır. Belli sayıya ulaşan randevu talepleri Proje Koordinasyon Merkezi tarafından değerlendirerek randevu gün ve saati akademisyenlerimize mail ile bildirilecektir. Proje Koordinasyon Merkezi ofisinde gerçekleşen online görüşmede akademisyenlerimiz çalışmalarının patente dönüşmesi konusundaki spesifik sorularını Türk Patent ve Marka Kurumu uzmanına özel olarak yöneltebilmektedir.

Konferans Sistemi: Üniversitemizde sınai mülkiyet haklarının gelişimi için birim bazında konferans sistemi ile gerçekleştirilen online eğitimdir. Eğitimler belli dönemlerde farklı birimlere akademisyenlerimize SMS ve mail ile duyurulur.

Üniversitemizde üretilen bilginin katma değere dönüşmesi için bu iki sisteme de katkılarınızı ve katılımlarınızı bekliyoruz.