3

ÇOMÜ’lüler Maratonda Barış İçin Koştu

Bu Haber 1966 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ’lüler Maratonda Barış İçin Koştu

"Barış İçin Koşuyoruz" sloganıyla Turkcell ana sponsorluğunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gelibolu Maratonu 6 bin kişinin katılımıyla Gelibolu’da gerçekleşti.

Dünyanın en önemli tematik parkurlarından biri olarak kabul edilen Gelibolu Yarımadası'ndaki etkinlikte maraton; yarı maraton, 10 kilometre ve halk koşusu olmak üzere dört kategoride yapıldı.

Maratona en yoğun katılımı sağlayan ÇOMÜ, 1000’e yakın mensubuyla Gelibolu Maratonunda koştu. Organizasyonun gerçekleşmesinde destekleyici kurumlardan biri olan üniversitemiz, yaklaşık 200 gönüllü çalışan öğrencisiyle etkinliğe katkı sundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, BESYO Müdürü Yrd. Doç. Necati Cerrahoğlu da etkinlikte hazır bulundu.

Maraton öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer şunları söyledi:

“Bilim, sanat, spor, kültür etkinliklerimize bir yenisini eklemek; sporun ve sporcunun yanında bir üniversite olduğumuzu göstermek adına hep birlikte “barış ve demokrasi için koşuyoruz”  diyerek haftalardır tüm ÇOMÜ’lülere davet çağrısı yaptık. Bugün gördük ki çağrılarımız yerine ulaşmış. Yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz ve çok sayıda öğrencimizle bugün bir aradayız. Tüm ÇOMÜ mensuplarıyla burada bulunmaktan ve dünyanın en önemli tematik parkurlarından birinde, tarihi Gelibolu Yarımadası'nın eşsiz atmosferinde, muhteşem bir maraton deneyimini ÇOMÜ’lülerle birlikte yaşamaktan mutluluk duyuyorum.”

Maratonun ardından, Morto Koyu'nda oluşturulan alanda ödül töreni yapıldı.

Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri İsmail Kaşdemir, Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Necmi İnce, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı.

Turkcell Gelibolu Maratonu'nu, erkeklerde 2 saat 39 dakika 43 saniyelik derecesiyle Kefyalew Deja Buruse ilk sırada bitirdi. Kadınlarda 4 saat 11 dakika 21 saniye ile Şirin Mine Kılıç birincilik kürsüsüne çıktı.

Yarı maratonda ilk üç sırayı, erkeklerde Aydın Çeken, Volkan Yıldız ve Zekeriya Yılmazel, kadınlarda ise Raluca Apostol, Buse Aygün, Jale Başak aldı.

10 kilometrelik maraton etabında ise erkeklerde birinciliği Ahmet Tek, ikinciliği Krekar Abdullah Mustafa, üçüncülüğü Hasan Tek kazandı. Kadınlar yarışını ise Amal Mohammed, Elif Polat ve Gözdenur Güvenbaş ilk üç sırada bitirdi.

Maratona katılan en yaşlı sporcu ise Türkiye'nin en yaşlı koşucusu unvanına sahip 89 yaşındaki Erdoğan Dulda oldu.

Haber: Gökçe Güzel  Fotoğraf: Ahmet Türker