0

Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Ka103 Proje Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 1805 Kez Okundu
  • Paylaş:
Erasmus+  Yükseköğretim Hareketlilik Ka103 Proje Yönetim Toplantısı Gerçekleştirildi

Erasmus+ Yükseköğretim Hareketlilik Ka103 Proje Yönetim Toplantısı açılışı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya, Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mirza Tokpunar, Prof. Dr. Süha Özden ve ÇOMÜ Dış İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Hasan Kaplan'ın yanı sıra çok sayıda erasmus temsilcisi katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, ÇOMÜ’de uzun yıllar dış ilişkiler koordinatörlüğünü yürütmüş olmasından dolayı Erasmus Plus Toplantısı’na ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti aktardı ve şunları söyledi:

“Erasmus dâhil, Avrupa Birliğinin bütün programlarıyla yakından ilgilenmiş ve bilgi sahibi olan ve ÇOMÜ’nün gelişmesi için çalışan biri olarak, bu toplantıyı çok önemsiyorum. Bu toplantının üniversitemizde yapılmasından dolayı mutluluk duydum. Erasmus Plus programı toplantısı her yıl tekrarlanması sebebiyle, bu alanın gelişmesine büyük bir katkı sağlıyor. Aynı zamanda değişik üniversitelerden katılımlarla ev sahibi üniversitenin tanıtımında ve iş birliğinin genişletilmesinde de çok önemli katkıları var.

ÇOMÜ olarak 2004 yılında Erasmus Programına katıldık. Üniversitemiz katıldığı yıllarda mütevazı şartlara sahipti. Geçen zaman içinde 10 anlaşma yapılmışken, şu ana kadar 130 ülkeyle anlaşma yapıldı ve Erasmus kapsamında 100 öğrenci üniversitemizden gönderildi. Başladığımız yıllara göre çok iyi bir noktadayız.

ÇOMÜ’den Avustralya ve Yeni Zelanda Anlaşması

Erasmus kapsamında ortak ülkelerle yapılan uygulamayla birlikte, Avrupa Birliği ülkelerinin dışında da bağlantı sağlanması imkânı oluşmaktadır. Üniversitemiz tarafından hazırlanan bir proje ile Avustralya ve Yeni Zelanda ile hareketlilik programına katılmaya hak kazandık. Çanakkale ve ÇOMÜ için gerek Avustralya gerekse Yeni Zelanda önemli iki ülkedir. Tarihi noktada ortak olduğumuz konuları, üniversite anlamında da geliştirmemiz gerektiği hususu önemlidir.

Bir başka önemli konu da Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Koordinatörlüğü’nde oluşturulan bir anlaşmayla Earasmus Plus programlarına da katılıp, öğrencilerimizin staj yapma imkânlarını geliştirmesi hususunda yaptığımız çalışma. ÇOMÜ olarak proje mantığını geliştirmeye çalışan bir üniversiteyiz. Bu anlamda okul öncesi ve ilköğretimdeki öğrencilerin spor eğitimi üzerinde çalışma yapılacak bir projenin kabul edilmiş olması bizi gururlandırıyor. Almanya, Belçika ve Letonya’nın yanı sıra ÇOMÜ’nün de içinde bulunduğu bir projede yer almak bizler için çok değerli.

Üniversitemiz, uluslararası ilişkilerini ve Erasmus Programlarını geliştirmeyi ciddi bir hedef olarak seçti. Bu konu ÇOMÜ’nün güçlenen konumuyla  ilgili  bir meseledir. Çanakkale’nin Avustralya ve Yeni Zelandayla olan bağlantısı üniversitemizin her iki ülke ile ilgili daha ileri seviyede bağ kurması anlamında büyük önem taşıyacaktır ve üniversitemizin gelişmesi hususunda büyük katkı sağlayacaktır. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz için kurulan büromuz da Erasmusa katkı sağlayacaktır. Umuyorum ki, üniversitemizde yapılan bu toplantıdan memnuniyetle ayrılacaksınız. Toplantının verimli geçmesini diliyorum ve üniversitelerimizin gücünü yurt dışında anlatmak da bizlerin bir vazifesidir. Emeği geçen bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.”

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’in konuşmalarının ardından konuşan Türkiye Ulusal Ajansı Başkanı Mesut Kamiloğlu şunları aktardı:

“15 Temmuz günü, FETÖ tarafından yaşatılan kanlı darbe girişiminin ardından örgüt bağlantısı tespit edildiği için kapatılan özel üniversiteler ve yeni düzenlemeler yapılan askeri yüksekokullar sebebiyle birim olarak bizlerin de bir takım değişiklikler yapmamız gerekti. Bu üniversitelerde erasmus plus hareketliliğinden istifade eden ve halen erasmus plus programında kayıtlı olan öğrencilerin aktarılması için YÖK ve diğer üniversitelerle birlikte yapılan görüşmeler neticesinde yeni düzenlemeler yapıldı.” diyerek yeni alınan kararlara ilişkin bilgiler aktardı.

Kamiloğlu, ÇOMÜ’de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Erasmus Plus Yükseköğretim Hareketlilik Ka103 Proje Yönetim konularına değindiği bir konuşma gerçekleştirdi.

Program, erasmus temsilcilerinin sunumlarıyla 2 gün boyunca devam edecek. 



Haber:  Gökçe Güzel