1

Bozcaada Yapay Resif Projesi Başladı

Bu Haber 1640 Kez Okundu
  • Paylaş:
Bozcaada Yapay Resif Projesi Başladı

Yrd. Doç Dr. Barış Özalp'in yürütücülüğünü ve bilim danışmanlığını yaptığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinin ortak birim olarak yer aldığı, Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu'nun ve Bozcaada Su Ürünleri Kooperatifi’nin destekçi olduğu Bozcaada Yapay Resif Projesi başladı.

Adanın kurtuluş günü olan 20 Eylül 2016 tarihinde başlatılan projenin açılışına Bozcaada Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, Garnizon Komutanı Piyade Bnbş. Ekrem Serdar Erden, Liman Başkanı Hüseyin Bilgin, Çanakkale Kıyı Emniyeti Müdürü İsmail Durgun, ÇOMÜ Öğretim Üyeleri ve adalılar katıldı.

Bozcaada kıyılarındaki balık ve ahtapot popülasyon sayılarının artırılmasının ve korunmasının hedeflendiği projede aylık yapılacak ölçümlerle proje alanı iki yıl süresince gözlem altında tutulacak.

Bilimsel araştırmalar boyunca her türlü olta, ağ, dalış, çapa atma, bağlanma gibi faaliyetin yasak olduğu resif bölgesinde ileri aşamalarda mercan transplantasyonu uygulanması ve gelecek yıllarda, Gökçeada Sualtı Parkı statüsüne benzer bir strateji ile korunması amaçlanıyor.