5

Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Türk Öğrencilere Yönelik Proje Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Bu Haber 1346 Kez Okundu
  • Paylaş:
Batı Trakya Bölgesi’nde Yaşayan Türk Öğrencilere Yönelik Proje Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi TÖMER (Türkçe Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezi) Müdürü Doç. Dr. Abdullah Şahin’in koordinatörlüğünde yürütülen “Batı Trakya’da Yaşan Türk Öğrencilere Yönelik Uzaktan Öğretim Ders Destek Sistemi Projesi” ekibi iftar programı ve devamında değerlendirme toplantısı yaptılar. Toplantıya projede görevli öğretmenler ve teknik ekibin yanı sıra projeye katkı sunan STK temsilcileri de katıldı. 20 hafta süren öğretim programının değerlendirilmesinin yapıldığı toplantıda proje ekibi ve STK temsilcileri, proje süresince yaşamış oldukları deneyimlerin yanında, milli değerler içeren bir projede görev almalarından dolayı yaşadıkları gururu ifade ettiler.

Çalışmanın bir proje olmaktan çıktığını adeta Batı Trakya’da 1200 öğrencili bir okul açtıklarını ifade eden Doç. Dr. Abdullah Şahin, bu projede görev alanlara gösterdikleri özverilerden dolayı teşekkür belgesi takdim etti. STK temsilcilerinin de düşüncelerini aktardıkları toplantıda; projenin suda bir damla olarak başladığını ama kısa zamanda kat ettiği başarıya bakıldığında bu damlanın büyüyerek devam ettiğini ifade ettiler. Konuşmalarda, projeye destek veren ÇOMÜ yönetimine, YTB’ye, Batı Trakya’da görevli bulunan Dışişlerine, Batı Trakya STK’lerine teşekkür edildi.

Projeyle ilgili konuşan yetkililer şunları aktardı:

 “Gelecek dönem genişletilerek devam edecek olan projede, haftada 37 saat ders ve rehberlik hizmeti verilmekte, ilkokuldan liseye kadar verilen derslere katılan 1200 öğrenci bulunmaktadır. Yunanistan’daki azınlık eğitim ve öğretim süresinin 152 gün olduğu düşünüldüğünde, uzaktan öğretim yoluyla bir dönemde 20 haftalık ders programı, projenin büyüklüğünün bir göstergesi olmuştur.”

Proje Eğitim Danışmanı Doç. Dr. Esin Yağmur Şahin, yaz döneminde de proje kapsamında çeşitli etkinliklerin süreceğini belirtti. Proje teknik ekibi tarafından, şu an Batı Trakya’daki Azınlık Eğitimi’nde kullanılan kitapların birçoğunun sayısallaştırıldığını ve sayısallaştırılmaya devam ettiğini ve bunun bile ayrı bir proje niteliğinde olduğunu belirtti.

Projeye katkı sunan STK temsilcileri ise; projeye dâhil oldukları için, proje yönetimine teşekkür ettiler. Projenin, Türk dünyasına yapılan büyük bir hizmet olduğunu belirten temsilciler, her zaman desteklerinin devam edeceğini ifade ederek duydukları mutluluğu ekiple paylaştılar.

Toplantı teşekkür belgelerinin takdimi ile son buldu.