0

Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Haberleşmenin Önemi ve Afet Haberleşmesi Konuşuldu

Bu Haber 1441 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Haberleşmenin Önemi ve Afet Haberleşmesi Konuşuldu

"Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Haberleşmenin Önemi ve Afet Haberleşmesi" başlıklı panel Sağlık Yüksekokulu Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Panele Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Metehan Uzun, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk, Sağlık Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Melek Bulut, AYAY hakkında kısaca bilgi vererek afet yönetiminde haberleşmenin önemine değindi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürü Erdoğan Çabuk ise, AYAY Bölümü’nün ÇOMÜ de bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek,  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün afet ve acil durumlarda neler yapacağı konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Panel iki oturum olarak gerçekleştirildi.

İlk oturumda Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkan Yardımcısı Alper Doğmaz; Çanakkale Savaşlarının 100. Yılında Haberleşmenin Önemi ve Goncasuyu Telsiz İstasyonu,

Çanakkale İl Telekom Müdürü Sakin Çetintürk; Haberleşme Hizmet Grubunun Yapılanması ve Görevleri,

Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Genel Başkanı Aziz Şasa; Gönüllülüğün Türkiye Afet Müdürlüğü Planındaki Uygulama Örneği TRAC başlıklı konuşmaları gerçekleştirdiler.

Panelin ikinci oturumunda ise; Türkiye Sakatlar Derneği Çanakkale Şube Başkanı Ümit Burunlular; Afet Haberleşmesi ve Engelliler,

İÇDAŞ İş Güvenliği Müdürü Agah Ayhan; İş Yerlerinde Afet Haberleşmesi ve İş Sağlığı ve Güvenliği,

ÇOMÜ Mühendislik Fakültesi’nde Öğr. Gör. Dr. Nejdet Yücel Yazılım Temelli Afet Haberleşmesi konularında bilgiler verdiler.