Japonya İstanbul Başkonsolosu
Kenichi Kasahara, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) tarafından Dardanos
Yerleşkesi’nde düzenlenen özel bir davet yemeğine katıldı.
Davet yemeğine, ÇOMÜ Rektör
Yardımcıları Prof. Dr. Dinçay Köksal ve Prof. Dr. Evren Karayel, Eğitim
Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ve Japon Dili Edebiyatı Ana Bilim
Dalı Başkanı Prof. Dr. Tolga Özşen katıldı.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Erhan Babaç ve bölüm öğrencilerinin hazırladığı
yemekler, konuklara sunuldu.
Etkinlikte, Kurumsal İletişim
Direktör Yardımcısı Doç. Dr. Onur Tatar tarafından hazırlanan, “Çiçeklere Övgü”
isimli küresel ısınmaya karşı sanatsal bağlamda farkındalık yaratmayı amaçlayan
video izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü.
Yemek menüsünü, limon köpüğü ve
kereviz sos ile servis edilen Dardanos Leek, ekşi keçi yoğurdu ve patlıcan
kabuğu ile servis edilen Arancini di Riso –Humus,keşkekli kuzu incik ve
çikolata, armut kreması ve armut kıtırı eşliğinde servis edilen Craquelin Zest
yemekleri oluşturdu.
Etkinlik, toplu fotoğraf çekimi
ve Japonya İstanbul Başkonsolosu Kenichi Kasahara’ya sunulan özel bir hediye
takdimi ile sona erdi.