0

TÜB 2. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Düzenlendi

Bu Haber 557 Kez Okundu
  • Paylaş:
TÜB 2. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı Düzenlendi

Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) tarafından organize edilen “2. Sosyal Sorumluluk Çalıştayı” etkinliği çevrim içi olarak gerçekleşti. Çalıştayda, üniversitelerde sosyal sorumluluk konusunda yol haritası oluşturma sürecinde atılabilecek adımlar ile bu alanda yürütülen faaliyetler konuşuldu. 

Çalıştayda; Trakya Üniversiteler Birliği Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük AÇG Trakya Üniversitesi Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Sela Can Dökmeci ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çerkezköy Meslek Yüksekokulu (MYO) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Demir Askeroğlu, NKÜ Marmara Ereğlisi MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Sercan Gülay ve Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Kulübü Kurucu Üyesi Mezun Öğrenci Barış Toprak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sosyal Sorumluluk ve Gönüllülük Koordinatörü Doç. Dr. Fatih Altun, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Öğr. Gör. Dr. Serkan Aydın ve Kırklareli Üniversitesi Toplumla İlişkiler Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Mustafa Helvacı, sosyal sorumluluk konusunda sunumlar gerçekleştirerek, etkinlik ve faaliyetlerini anlattı.

ÇOMÜ Sosyal Sorumluluk Projelerinden Sorumlu Rektör Danışmanı Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, “ÇOMÜ’de Gerçekleştirilen Sosyal Sorumluluk Çalışmaları Uygulama Örnekleri” isimli sunumunda; sosyal sorumluluk projelerinin süreçlerinde teorik ve pratik kısımlardaki farklılıklardan bahsederek gönüllü öğrencilerin projelere sunduğu katkıların önemine değindi. Doç. Dr. Hicran Özlem Ilgın, ÇOMÜ Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü Sosyal Sorumluluk Birimi bünyesinde gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projelerinden örnekler vererek öğrencilerin ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayan ÇOMÜ Butik’in, yakın zamanda ülkemizde meydana gelen depremler sonrasındaki “Afet Dönemi Yürütülen Destek Çalışmaları” hakkında bilgiler verdi.

Etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

Fotoğraf Albümü