8. Dünya Helal Zirvesi Uluslararası Aşçılar Şampiyonası’na katılan
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
(GUBY) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, şampiyonada 1. olarak altın
madalya almaya hak kazandı.
Cumhurbaşkanlığı Himayesinde düzenlenen 8. Dünya Helal
Zirvesi ve 9. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı ile eş zamanlı
olarak düzenlenen Uluslararası Aşçılık Şampiyonası, İstanbul Fuar Merkezi’nde
gerçekleştirildi.
Jürisinde 25 farklı ülkeden 100’e yakın uluslararası şefin
yer aldığı Uluslararası Aşçılık Şampiyonası’na GUBY Öğr. Gör. Zeynep Ceren
Akkök rehberliğinde, GUBY 4. sınıf öğrencisi üç şef adayı, Burak Saygı, Akıl
Yunus Yurtman ve İlker Güler katıldılar.
Bu yıl "Sürdürülebilir Ticaret İçin: Global Helal
Endüstrisinin Gelişimini Tüm Yönleri ile Keşfedin" mottosuyla
gerçekleştirilen şampiyona kapsamında 350’ye yakın genç aşçı ile yarışan
ÇOMÜ’lü genç gastronomlar, Üniversiteler kategorisinde 1. olarak altın
madalyanın sahibi oldu.
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan ÇOMÜ GUBY Müdürü
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici; “Büyük özveri ile yarışmaya hazırlanan ve
üniversitemize 1.lik ödülü kazandıran öğrencilerimiz, yalnızca okulumuzun değil
aynı zamanda tüm Çanakkale’nin de gururu olmuştur. Öğrencilerimiz yarışmada
ÇOMÜ’yü temsil etmenin yanı sıra, dört yıl boyunca aldıkları eğitim sonucunda
kendi öz geçmişlerine yazabilecekleri önemli bir başarının da altına imza
atmıştır. Kendilerini gönülden kutluyoruz ve başarılarının daim olmasını
diliyoruz.” dedi.
Etkinliğe, GUBY Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Ekici, Müdür
Yardımcısı Öğr. Gör. Özkan Yazar ve Öğr. Gör. Zeynep Ceren Akkök de katılım
gösterdi.