0

Çanakkale Teknopark Meet-Up Days Etkinliği Gerçekleşti

Bu Haber 1425 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale Teknopark Meet-Up Days Etkinliği Gerçekleşti

Çanakkale Teknopark tarafından düzenlenen Meet-UP Days etkinliği Troia Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Etkinliğe Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü ve Çanakkale Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Murat, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile Güzel Sanatlar Fakültesi, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik Fakültesi akademisyen ve öğrencileri katıldı. Etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Teknopark Yerleşkesi ve Girişimcilik temalı animasyon video gösterimi ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, gençlerin teknolojinin gelişmesindeki rolünün giderek arttığını, üniversite olarak araştırma ve inovasyon gibi faaliyetlerde gençlerin yer almasını son derece önemsediklerini belirterek, gençlerin geliştirecekleri fikirlerin ülkenin ihtiyaç duyduğu girişimlerin çıkmasında önemli olduğu vurguladı.

Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil ise Çanakkale Teknopark tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesinin en hızlı gelişen Teknoparklardan birisi olduğunu vurgulayan Bil, her bir üniversite öğrencisinin geleceğin potansiyel tekno-girişimcisi olduğunu, hayali olan, parlak bir fikri olduğunu düşünen tüm gençlere Teknopark kapılarının ardına kadar açık olduğunu belirtti.

Çanakkale Teknopark sunumunun ardından Çanakkale Teknopark çatısı altında faaliyet gösteren Teknoloji Transfer Ofisi DinomoTTO uzmanlarından Öğr. Gör. Kadir Yılmaz, teknoloji transferi kapsamında yürüttükleri faaliyetleri Türkiye ve dünyadan örnekler vererek anlattı.

Etkinliğin son bölümünde Başarı Hikâyeleri kapsamında Gameograph Kurucu Ortağı Dr. Öğr. Üyesi Sertaç Serkan Doğru, Mobilist Kurucu Ortağı Ufuk Arslan ve Bionluk Müşteri İlişkileri Yöneticisi Nihan Taşmerdivenli girişim alanında elde ettikleri tecrübeye ilişkin sunumlarını gerçekleştirdiler.

Etkinlik, öğrencilerin ve akademisyenlerin yönelttiği soru cevaplarla son buldu.