0

Lisanüstü Eğitim Enstitüsü 1. Dönem Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1761 Kez Okundu
  • Paylaş:
Lisanüstü Eğitim Enstitüsü 1. Dönem Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lisanüstü Eğitim Enstitüsü 1. Dönem Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi.

Covid-19 Salgını tedbirleri kapsamında geniş önlemler alınarak gerçekleştirilen törene, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden,  Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur, ÇOMÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdür Yardımcıları, Anabilim/Anasanat dalı başkanları ve mezun öğrencilerin yakınları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ÇOMÜ tanıtım filminin izlenmesiyle devam eden törende açılış konuşmasını enstitü ve doktora programları birincisi Matematik Bölümünden yüksek onur öğrencisi  Samet Memiş yaptı.

“Her şey bir hayalle başlar” diyen Samet Memiş, bölümüne ilişkin deneyimlerini ve öğrencilik hayatındaki süreçleri anlattığı bir konuşma yaparak tüm bölüm hocalarına teşekkürlerini sundu ve fakülte yaş kütüğüne isminin plakasını çaktı.

ÇOMÜ Lisansüstü Enstitü Müdürü Prof. Dr. Pelin Kanten, törende yaptığı konuşmada “Lisansüstü Eğitim Enstitüsünün ilk mezuniyet törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek enstitü hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Araştırma üniversitesi olma vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Prof. Dr. Pelin Kanten konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mevlana’nın dediği gibi “Sen taş, kaya ve mermer dahi olsan, eğer (gönül sahibinin) eline düşersen cevher olursun…” İşte bizler öğretim üyeleri olarak lisansüstü eğitim sürecinin en önemli parçası olduk ve gençlerimize akademik etik ve toplumsal ahlak ilkeleri çerçevesinde yön vermeye çalıştık.  Bu süreçte bizden desteklerini hiç esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

 Sevgili gençler ülkemizin umudu ve güvencesi sizlersiniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk de “Bütün umudum gençliktedir” ifadesiyle Türkiye Cumhuriyetini siz Türk gençlerine emanet ettiğini belirtmiştir. İnanıyorum ki sizler de bu umutları ve güveni asla boşa çıkarmayacak, ülkemizin muhasır uygarlık düzeyine ulaşmasında bir bilim insanı olarak üzerinize düşen görev ve sorumlulukları tam olarak yerine getireceksiniz. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi tebrik ediyor, hayatınızın bu yeni döneminde başarı sağlık ve mutluluğun her zaman yanınızda olmasını diliyorum, yolunuz açık olsun.”

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, öğrenme ve bilme isteğinin bir kıvılcım olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında “görüyorum ki bu öğrenme, araştırma ve üretme isteği bir kıvılcım olup sizlerin de içine düşmüş” diyerek mezun öğrencilere akademik hayatlarında çalışmaktan ve öğrenmekten vazgeçmemeleri tavsiyelerinde bulundu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı 1. Dönem Mezuniyet Töreni, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü lisansüstü programlarında dereceye giren öğrencilere onur belgeleri ve hediyelerinin takdim edilmesinin ardından mezun öğrencilerin kep atmasıyla son buldu.