0

Deniz Kültürü Merkezi İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Bu Haber 1525 Kez Okundu
  • Paylaş:
Deniz Kültürü Merkezi İş Birliği Anlaşması İmzalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Belediyesi arasında Çanakkale Belediyesi tarafından açılacak olan Karina Deniz Kültürü Merkezi iş birliği anlaşması imzalandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından imzalanan iş birliği anlaşması törenine ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ile Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Handan Serap Özyayla Kenar, Özleyiş Çetin, İrfan Mutluay ve beraberindeki heyetin yanı sıra birim amirleri katıldı.

Bu çerçevede, Çanakkale bölgesine ait denizel ekosistemini tanıtmak, deniz ve rüzgâr sporlarını görünür kılmak, başta gençler ve çocuklar olmak üzere kentlilerin sosyo-kültürel gelişimine katkı sağlamak amacıyla açılacak olan Karina Deniz Kültürü Merkezinde sosyal, kültürel ve bilimsel etkinliklerin gerçekleştirilmesi, deniz ve rüzgâr sporları, sportif balıkçılık atölyesi, deniz gözlem alanı, teknoloji odası, sergiler, koleksiyonlar ve akvaryumların kurulması gibi birçok alanda düzenlenecek faaliyetlerin sürdürülebilir kılınması için ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi başta olmak üzere ÇOMÜ fakültelerinden akademik destek sağlanacak.

Tarafları bir araya getiren bu anlaşmayla ÇOMÜ ve Çanakkale Belediyesinin ileride birlikte gerçekleştireceği çalışmaların ilk adımının oluşturulduğu belirtildi.

İş birliği anlaşmasının imzalanmasının ardından heyet tarafından Dardanos Yerleşkesinde incelemelerde bulunuldu. 

Fotoğraf Albümü