0

“İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy Paneli” Gerçekleştirildi

Bu Haber 920 Kez Okundu
  • Paylaş:
“İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy Paneli” Gerçekleştirildi

TBMM Genel Kurulunca 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" olmasının kararlaştırılmasının ardından tüm yıl boyunca tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından, milli marşın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri düzenleniyor.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde (ÇOMÜ) düzenlenen etkinlikler kapsamında İstiklal Marşımız ve Mehmet Akif Ersoy Paneli gerçekleştirildi.

ÇOMÜ Eğitim Fakültesi ve Türk İslam Kültür ve Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen etkinlik, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç, Türk İslam Kültür ve Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Arif Edip Aksoy, Düzce Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İsmail Alper Kumsar’ın katılımıyla çevirimiçi olarak gerçekleştirildi.

Bayramiç’te çekilen Mehmet Akif Ersoy Belgeselinin izlenmesinin ardından başlayan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Salih Zeki Genç: “İstiklal Marşımızın yazılışının 100. Yılı münasebetiyle ÇOMÜ olarak pek çok etkinlik gerçekleştiriyoruz. Bizler de Eğitim Fakültesi olarak bu etkinliğe ortak olup, bu anlamlı yıla bir iz bırakmak istedik. Bir Çanakkaleli olarak Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı topraklarda hizmet etmenin gururunu yaşıyorum. Mehmet Akif’in de dediği gibi “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” dedi.

Etkinlikte konuşan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat “ÇOMÜ olarak 2021 yılının "İstiklal Marşı Yılı" ilan edilmesinin ardından çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. Çanakkale Şehitlerimizi, Mehmet Akif Ersoy Ruhunu ve kıymetini gençlerimize aktarmamız gerekiyor. Türkiye Cumhuriyetinin önsözünün yazıldığı topraklarda, Mehmet Akif Ersoy’u minnetle anmak bizim borcumuzdur” diyerek Mehmet Akif Ersoy’un yaşamına dair bilgiler aktardı.

Etkinlik, açılış konuşmalarının ardından Dr. Öğretim Üyesi Arif Edip Aksoy’un moderatörlüğünde gerçekleştirilen soru cevap kısmıyla sona erdi.

Fotoğraf Albümü