2

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, 18 Mart Çanakkale Zaferi Törenlerine Katıldı

Bu Haber 1437 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, 18 Mart Çanakkale Zaferi Törenlerine Katıldı

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü, Çanakkale’de ve Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda törenlerle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan törene Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu katıldı.  

Törende Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından altın madalyanın toka edildiği Türk bayrağı göndere çekildi. 17 pare top atışından sonra tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

‘Çanakkale Geçilmez’ destanını yazdıran, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yılı törenleri Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlenen törenle devam etti.

Törene; Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alparslan Kavaklıoğlu, Vali İlhami Aktaş, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bülent Turan,  Adalet ve Kalkınma Partisi Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 106. yıl dönümü mesajı okundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Silahlı Kuvvetler adına 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz tarafından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar yapıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitlerimiz için dua edildi.  

Çanakkale Şehitler Abidesi’ndeki tören Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’nin gezilmesi, Deniz Kuvvetlerine ait gemilerinin geçişi ve Türk Yıldızları Uçaklarının zafer gösterisiyle son buldu.