Bulgar Üniversitelerinden Rektörümüze Ziyaret

Bulgar Üniversitelerinden Rektörümüze Ziyaret
Bulgar üniversitelerinden bir heyet Rektörümüz Prof. Dr. Ali AKDEMİR’i makamında ziyaret etti. Sofya Ormancılık Üniversitesi (University Of Forestry) Rektör Yardımcısı Prof. PhD Brezin VESELİN, Sofya Teknik Üniversitesi (Technical University Sofia) Dekanları Prof. Dr. jur. Stefan STEFANOV, Prof. Dr. Teodossi EVTIMOV ile Sofya Teknik Üniversitesi Yöneticileri Assoc. Prof. Eng. Nikolay ANDREEV, Eng. Sevinch MEHMED’ten oluşan Bulgar heyeti Rektörümüzle çeşitli konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunarak üniversitemizde çeşitli incelemelerde bulundular. Ziyarette Bulgar heyeti üniversitemizle işbirliklerini geliştirmek istediklerini, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi programlarında işbirlikleri yapmak istediklerini belirttiler. Rektör Prof. Dr. Ali AKDEMİR ise genel anlamda uluslararası ilişkilere önem veren bir üniversite olduğumuzu özelde ise Balkanlardaki üniversitelerle birlik ve beraberlik içinde faaliyet yürüttüklerini, bu anlamda da işbirliği yapmalarının kendilerini mutlu edeceğini kaydetti. Ziyaret çeşitli projelere ilişkin görüş alışverişinden sonra karşılıklı teşekkürlerle son buldu. Ziyaretten sonra Bulgar üniversitelerinden gelen heyet üniversitemizi gezerek Mühendislik Mimarlık Fakültesinde çeşitli incelemelerde bulundu. Bulgar üniversitelerinden gelen heyet Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan TATAR ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süha ÖZDEN ile birlikte fakülteyi gezip çeşitli projeler hakkında görüş alışverişinde bulundu.