0

ÇOMÜ ve ÇTB Arasında İklim Değişikliğine Uyum Programı Protokolü İmzalandı

Bu Haber 1628 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ ve ÇTB Arasında İklim Değişikliğine Uyum Programı Protokolü İmzalandı

İklim Değişikliğine Uyum Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından eş finansman ile fonlanan ve ülkemizde ilk defa uygulanacak olan “İklim Değişikliğine Daha İyi bir Uyum İçin Peynir Altı Suyunun Yeni Yaklaşımlarla Değerlendirilmesi Projesi” ile ilgili protokol, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen tarafından Rektörlük Senato Salonunda imzalandı.

Törende, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Suat Uğur, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇOBİLTUM Müdürü Prof. Dr. Sermet Koyuncu, Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Savaş Gürdal, Öğr. Gör. Kadir Yılmaz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Melih Taşkın, Doç. Dr. Sercan Karav ve ÇTB Genel Sekreteri Sevcan Elver yer aldı.

Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Üzen konuşmasında şunları aktardı: 

“ÇOMÜ ile bugüne kadar “Kaliteli Gıda Üretiminde Mesleki Eleman Niteliğinin Arttırılması, Gıda İşleme Analiz Laboratuarının Kurulması” gibi birçok projeyi birlikte gerçekleştirdik. 

Borsamızın kurucu ortağı olduğu Teknopark’ta Facebook İstasyon Çanakkale Bölgesel Topluluk Merkezi’nin kurulması ile ilgili ilk adımımızı attık. Bugün de üniversitemiz ile İklim Değişikliğine Uyum Programı kapsamında “İklim Değişikliğine Daha İyi bir Uyum İçin Peynir Altı Suyunun Yeni Yaklaşımlarla Değerlendirilmesi Projesi” ile ilgili imza törenimiz için bir aradayız.

Mandıracılık sektörümüz için önemli bir sorun olan peynir altı suyunun yeni yaklaşımlarla yeniden ekonomiye katma değerli ürün olarak kazandırılması hususunda gerçekleştirdiğimiz bu proje, ülkemize ve Çanakkale ekonomisine önemli bir değer katacaktır.

Çanakkale Ticaret Borsası olarak üniversitemiz ile el ele vererek, ilimiz ekonomisine büyük katkılar sağlayıp, önemli işlere imza atacağımıza inancımız tamdır. Bu vesile ile projemizin hayırlı olmasını temenni ediyor, projemizde emeği geçen katkı sunan üniversitemin değerli yöneticilerine ve akademisyenlerine teşekkürlerimizi sunuyoruz. İşbirliklerimizin artarak ve çeşitlenerek devamlılığını diliyoruz.” 

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedeflerine değinerek;

 “Dünyada iklim değişikliği konusu çok önem verilen bir konu. Biz de ÇOMÜ olarak bu konunun üzerine çeşitli projele geliştiriyoruz. İklim değişikliğine uyum adına bugün imzaladığımız peynir altı suyunun yeniden kullanılması projesi bu anlamda çok kıymetli. Peynir altı suyunu kontrol altına aldığımızda çok kaliteli ürünler elde etme imkânı sağlayacağız. 

Üniversite - Sanayi işbirliğinin önemine değinen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Biz yöneticilerin görevi, akademisyenlerimizi, iş dünyamızla bir araya getirerek, bölgenin ihtiyacı olan projelerin ortaya çıkmasına destek olmaktır. 

Bu anlamda Çanakkale Ticaret Borsası’na  teşekkürlerimizi sunuyor, projemizin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”

Tören, İklim Değişikliğine Uyum Programı Protokolünün imzalanmasının ardından sona erdi. 



Fotoğraf Albümü