0

Bugün Fidan Yarın Nefes

Bu Haber 984 Kez Okundu
  • Paylaş:
Bugün Fidan Yarın Nefes

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kutlamaları kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen “Bugün Fidan, Yarın Nefes” fidan dikim töreni tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Türkiye'nin 81 ilinde 11.11.2020 tarihinde saat 11.11’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen fidan dikme etkinliği Çanakkale’de merkeze bağlı Gökçalı Köyünde düzenlendi. Çanakkale genelinde 21 bin 440 fidanın, Gökçalı Köyünde ise 3100 fidanın toprakla buluştuğu etkinliğe, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Orman Bölge Müdürü Enver Demirci;  ekolojik, ekonomik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanları korumanın, sürdürülebilir şekilde yönetmenin ve gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmanın çok önemli olduğunun altını çizdi.  

Tören, saat 11.11’de Vali İlhami Aktaş, il protokolü ve vatandaşların fidanları dikip, can sularını vermeleri ile son buldu. 

Bu yıl ilk defa Azerbaycan, Bosna Hersek, Malta, Kosova, Senegal, Kazakistan ve Ukrayna gibi yaklaşık 30 ülkenin de katıldığı Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 83 milyon fidan toprakla buluşacak.

Fotoğraf Albümü