0

ISIF’20 Buluş Fuarında Dereceye Giren Akademisyenlerimize Madalyaları Takdim Edildi

Bu Haber 2241 Kez Okundu
  • Paylaş:
ISIF’20 Buluş Fuarında Dereceye Giren Akademisyenlerimize Madalyaları Takdim Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türk Patent ve Marka Kurumu, Uluslararası Buluşçular Birliği Federasyonu (IFIA), Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı (WIPO), Avrupa Patent Ofisi (EPO) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı’nın destekleri ile gerçekleştirilen ve bu yıl 5.’si düzenlenen dünyanın en fazla ziyaretçi sayısına sahip uluslararası buluş fuarı olma ünvanına sahip ISIF’20 Uluslararası Buluş Fuarına portföyündeki 10 patent ile katılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), uluslararası jüri tarafından yapılan değerlendirmeler sonucu; 1 altın, 2 gümüş ve 5 bronz madalya olmak üzere 8 madalya almaya hak kazandı. 

Buluş sahiplerine ödülleri Troia Kültür Merkezinde yapılan törenle verildi. Törene; Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süha Özden, Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Prof. Dr. Suat Uğur ve Senato Üyeleri katıldı. 

Buluş sahiplerine ödülleri takdim edildikten sonra buluş sahipleri adına Doç. Dr. Nükhet Nilüfer Demirel Zorba, bilimsel araştırmaların kolay yürütülmediğini belirterek; “bu zorlu süreçlerde bizlere destek olan tüm yöneticilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise yaptığı konuşmada ÇOMÜ’nün araştırma üniversitesi olma hedefi yolunda çok önemli adımlar attığını dile getirerek şunları söyledi: 

“Üniversite denildiğinde akla araştırma gelir, yayın gelir. Bu bağlamda üniversitemiz araştırma üniversitesi olma yolunda çok önemli adımlar atıyor. Üniversitemiz hocaları da yaptıkları araştırmalar, buluşlar, yayınlar ile bu hedef için katkı sunuyor. Tüm birimlerimizdeki hocalarımızdan da aynı heyecanla çalışmalarını, araştırma yapmalarını bekliyorum. Çok başarılı, güzel bir üniversite olmak hepimizin hedefi olmalıdır. Bunun için birbirimize hasetle değil, gıpta ile bakıp ona göre çalışırsak bunu elde edebiliriz. Hak, hukuk, adalet ve liyakatin ön planda olduğu bir üniversite olalım. İnsani, ahlaki değerler ve etik ilkeler bakımından önde bir üniversite olmak için çalışalım.”

Tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.