0

ÇOMÜ ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

Bu Haber 1835 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Arasında Protokol İmzalandı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümü ve T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ortaklığında yürütülecek olan “Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü Sınırları İçindeki Flora ve Faunanın Belirlenmesi, İzlenmesi, Korunması ve Eğitim” Protokolü, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Çanakkale Orman Bölge Müdürü Enver Demirci tarafından imzalandı.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Tarhan ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri ile Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü heyeti de protokol imzasında hazır bulundu.

İmzalanan protokolle, çalışmanın kapsamını oluşturan, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü sınırları içinde yayılış gösteren yaban hayatı türlerine ve yörenin Kazdağları olması hasabiyle birçok endemik veya endemik olmayan bitkilerin yetişme alanı olmasından dolayı bu flora ve faunaya ait bilimsel literatür taranarak arazi çalışmaları gerçekleştirilecek.

Arazi çalışmaları Bölge Müdürlüğü genelinde tüm şeflikler dahilinde yapılacak ve çalışmaların sonunda tespit edilen türlerin CITES Sözleşmesi (Nesli Tehlikede Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme) kapsamını ve IUCN (Uluslararası Doğayı Koruma Birliği) risk kategorilerini de içeren bir “yardımcı fotoğraflı katalog” oluşturularak bu türler ve habitatları hakkında personele eğitim verilmesi ile türlerin bugünkü yayılış gösterdikleri habitatların koordinatları tespit edilip harita üzerine işlenmesi sağlanacak.


Fotoğraf Albümü