0

ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Mezuniyet Töreni Online Yapıldı

Bu Haber 2839 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin Mezuniyet Töreni Online Yapıldı

2019-2020 Akademik Yılı Bahar Dönemini pandemi sebebiyle uzaktan eğitimle tamamlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi 2019-2020 dönemi mezunları için uzaktan/online mezuniyet töreni düzenlendi.

ÇOMÜ’de ilk online mezuniyet töreni olan Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet ve Yemin Töreni, fakültenin web sayfası ve sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınladı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ÇOMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, AFAD İl Müdürü İbrahim Tarı, Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Mustafa Pulluk, Havalimanı Müdürü Serkan Altunkaya ve Çanakkale Belediyesi İtfaiye Müdürü Olcay Runa’nın da online olarak yer aldığı törene; Acil Yardım ve Afet Yönetimi (AYAY), Ebelik ve Hemşirelik Bölümlerinden mezun olan öğrenciler, akademisyenler ve öğrenci yakınları katıldı.

Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü’nden 42, Ebelik Bölümü’nde 62, Hemşirelik Bölümü’nden 99 olmak üzere 203 öğrencinin mezun olduğu tören; saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarıyla devam etti.

Fakülte birincisi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü mezunu Kübra Akil konuşmasında “2016 yılından 2020 yılına kadar geçen zaman zarfında okulumun ve öğretmenlerimin verdiği donanımlı eğitimin ödülünü birinci olarak aldım” diyerek emeği geçen tüm hocalarına teşekkür etti.

Sağlık Ordusuna Yeni Neferler Kazandırmanın Haklı Gururunu Yaşamaktayız

Dekan Prof. Dr. Ahmet Ünver, “Sağlık Bilimlerinin ve profesyonel sağlık çalışanlarının yetiştirilmesinin ne kadar önemli olduğunu yaşadığımız Covid-19 pandemi mücadelesi bize bir kez daha gösterdi. Mezunlarımızla, sahada özveriyle çalışan sağlık ordusuna yeni neferler kazandırmanın haklı gururunu yaşamaktayız” dedi.

Zamanın Değeri Zamanı Değerlendirme İle İlgilidir

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ise konuşmasında şunları ifade etti: “Bugün sizleri bir arada büyük bir coşkuyla uğurlamak isterdim ancak bu olağanüstü dönemde sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın yaşadığı pandemi nedeniyle birçok şeyi hatta mezuniyetleri bile dijital ortamda gerçekleştiriyoruz. Üniversite hayatınızı tamamladınız. Hocalarımızın sizleri en güzel şekilde yetiştirdiğine inanıyoruz. Bundan sonra zamana ve insanlığa değer katacak olan sizlersiniz. Bu pandemi sürecinde tüm dünya sağlık çalışanlarının ne kadar önemli olduğunun farkına vardı. Sizler de özverili çalışmalarınızla sağlık ordusuna güç katacaksınız. Yolunuz açık olsun.”

Açılış konuşmalarının ardından Hemşirelik Bölümü mezunları Dr. Öğretim Üyesi Gülnur Akkaya eşliğinde, Acil Yardım ve Afet Yönetim Bölümü mezunları Öğr. Gör. Sevda Vurur eşliğinde, Ebelik Bölümü Mezunları ise Dr. Öğr. Üyesi Seda Cangöl Söğüt eşliğinde meslek yeminlerini okudular.

Online mezuniyet töreni, temsili kep atma görüntüsü ile sona erdi.



Fotoğraf Albümü