0

ÇOMÜ Hastanesi, Yeni Normalleşme Sürecine Hazır

Bu Haber 4007 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ Hastanesi, Yeni Normalleşme Sürecine Hazır

Fotoğraf: Meltem Türedi

Yeni normalleşme adımlarının açıklamasının ardından, Covid-19 salgını süresince Pandemi Hastanesi olarak hizmet veren Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesinde diğer hastalara poliklinik hizmeti verilmeye başlandı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, yeni normalleşme sürecine geçilmesinin ardından ÇOMÜ Hastanesine gerçekleştirdikleri ziyarette Başhekim Prof. Dr. Okhan Akdur’dan bilgi alarak hastanedeki hizmetlerin iyileştirilmesine yönelik yapılması gerekenler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

Pandemi Hastanesi olarak hizmet vermeye devam eden ÇOMÜ Hastanesinde, bölgedeki vaka sayısının azalmasıyla beraber 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren diğer hastalara da sağlık hizmeti sunulmaya başlandığını söyleyen Prof. Dr. Okhan Akdur, ilk gün 400’ün üzerinde hastaya poliklinik hizmeti verdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Okhan Akdur konuyla ilgili şunları aktardı:

“Şu an sadece acil ve durumu ciddi olan, ertelenemeyen kanser ameliyatlarını gerçekleştiriyoruz. Ama çok kısa süre sonra Covid-19’lu vaka sayılarımızda bir artış olmazsa normal ameliyatlarımızı da yapmaya başlayacağız. Bununla ilgili hastanemizde ve bina içerisinde her türlü tedbiri aldık ve düzenlemeyi yaptık. Sağlık Bakanlığımızın bu konuda yayınladığı rehber doğrultusunda tüm kararlarımızı alıp birimlerimizi hazırladık. Şu an hastanemizde Covid-19’lu hastalarımızın ya da olası Covid-19’lu hastalarımızın tedavi gördüğü alanlarla diğer hastalarımızın tedavi gördüğü alanlar tamamen birbirinden ayrılmış durumda. Personelimiz de benzer şekilde ayrı alanlarda hizmet vermeye devam ediyorlar.”

Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Bahadır Kırılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Semih Petekkaya ile Hastane Başmüdürü Serap Yontar da ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak’a ziyaret esnasında eşlik ettiler.



Fotoğraf Albümü