0

Üretim ve İstihdamda Çanakkale’nin Geleceği İçin İmzalar Çanakkale Teknopark’ta Atıldı

Bu Haber 3022 Kez Okundu
  • Paylaş:
Üretim ve İstihdamda Çanakkale’nin Geleceği İçin İmzalar Çanakkale Teknopark’ta Atıldı

Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (Ezine Gıda İhtisas OSB) ile Çanakkale Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş, (Çanakkale Teknopark) Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ve Ezine Meslek Yüksekokul’u arasındaiş birliğinin sağlanmasına yönelik protokoller imzalandı.

Çanakkale Teknopark ev sahipliğinde gerçekleştirilen imza törenine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Çanakkale Teknopark Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bil, Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu, Ezine Gıda İhtisas OSB Müdürü Alper Altınok ile Yönetim Kurulu Üyesi Celil Sezgin ve Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı S. Kaya Üzen katıldılar.

Ezine Gıda İhtisas OSB ile Çanakkale Teknopark arasında işbirliğini güçlendirmek, sürdürülebilir hale getirmek amacıyla imzalanan protokol, Ezine Gıda İhtisas OSB ile bölgede faaliyet gösteren firmaların AR-GE ve İnovasyon kapasitelerini arttırarak, ulusal ve uluslararası teşviklerden daha fazla faydalanmalarını ve akademik çevre ile işbirliği oluşturmalarını sağlayacak.

İmzalanan işbirliği protokolü kapsamında, tarafların yazılı mutabakatlarıyla, taraflar teknolojik yenilik alanlarında AR-GE tasarım, sistem entegrasyonu, dış ticaret, sertifikasyon gibi rekabeti güçlendirme faaliyetleri, ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında ortak çalışmalar gerçekleştirilecek.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü ile Ezine Gıda İhtisas OSB arasında imzalanan Üniversite – Sanayi protokolü ile Üniversite - Sanayi işbirliğini geliştirerek, karşılıklı bilimsel, sosyal, kültürel, eğitim gibi faaliyetlerde ortak çalışmaların arttırılması, Üniversite - Sanayi işbirliğinin daha ileri bir noktaya taşınması amaçlanıyor.

Ezine Gıda İhtisas OSB ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu arasındaki protokolde ise; eğitim, öğretim, akademik araştırma ile AR-GE ve inovasyon alanlarında işbirliği oluşturarak, sürdürülebilir hale getirmeyi sağlayacak, Ezine Gıda OSB'nin ve bünyesindeki firmaların ihtiyaç duyacakları analiz, fizibilite çalışmaları, kümeleme ve mentorlük çalışmaları gibi faaliyetlerde ÇOMÜ Ezine MYO’nun teknik ve akademik bilgi birikimi, uzmanlık alanları ve tecrübelerinden yararlanılacak.

Hazırlanan bu protokolün şehri dinamik kılması bakımından önemine değinen ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, tüm kurumların birbirleriyle istişare halinde olması gerektiğinin, imzalanan bu protokolün üniversite-sanayi işbirliğinin oluşması açısından önemli maddeler içerdiğinin, ülkemizin ihtiyacı olan nitelikli işgücüne, bilime, eğitime katkı sağlayacağının ve yol gösterici olacağının altını çizerek,” İmzaladığımız bu işbirliği protokolünün herkese hayırlı olmasını dilerim” dedi.


Fotoğraf Albümü