0

Çanakkale’de 205 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Bu Haber 2419 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çanakkale’de 205 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan kararla “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan edilen 11 Kasım tarihinde “Daha yeşil bir Türkiye” için Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Türkiye'nin 81 ilinde 11.11.2019 tarihinde saat 11:11’de eş zamanlı fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Çanakkale’deki etkinliğe, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Çanakkale protokolü, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale'nin merkeze bağlı Kemel Köyünde düzenlenen etkinliğe katılan Vali Orhan Tavlı, yaptığı konuşmada ülke genelinde 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını söyledi.  Kentte de bu kapsamda 42 nokta belirlendiğini belirten Tavlı, gençlere ve gelecek kuşaklara yeşil bir çevre bırakma çabasında olduklarını kaydetti. 

Mehteran gösterisinin ardından saat 11.11'de fidan dikimine geçildi. Etkinlik kapsamında Çanakkale'de 42 farklı noktada 250 bin hektar alanda 205 bin fidan dikildi. 


Fotoğraf Albümü