1

3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi ÇOMÜ’de Gerçekleşti

Bu Haber 2518 Kez Okundu
  • Paylaş:
3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi ÇOMÜ’de Gerçekleşti

Trakya Üniversiteler Birliği 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi Troia Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Kongrenin açılışına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Atmaca, Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünver, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tamer Demir, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongre müzik dinletisi ile devam etti.

Kongre Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünver açılış konuşmasında şunları ifade etti: “Günümüzde özellikle ortalama yaş ömrünün artması, beslenme alışkanlıkları ve diğer faktörler sağlık bilimlerinde araştırmayı, geliştirmeyi hızla önemli hale getirmiş durumda. Yapılan bu kongreler bu alanda bilgi birikiminin paylaşıldığı, gelecek perspektiflerinin oluşturulduğu önemli kongreler haline geldi. Üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz Sağlık Bilimleri Kongresi de Trakya Üniversiteler Birliği’nin ortaya koyduğu en güzel meyvelerden biridir. Bilindiği üzere, sağlık harcamaları ülkenin önemli bir yüzdesini oluşturuyor. Ülke ekonomisi açısından yerli ve milli üretim, sağlık bilimleri, sağlık hizmetleri alanında kullanılan ilaç ve teçhizat hepsinin yurtdışı bağımlılıklarını da düşünürsek bu alanda katma değeri yüksek ürünler üretmek Sağlık Bilimleri Kongrelerinin hedeflerinden bir tanesidir” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, kongrede yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Bugün, Trakya Üniversiteler Birliği 3. Uluslararası Sağlık Bilimleri Kongresi’nde yapılan çalışmalar sağlık alanına büyük bir katkı sunacaktır. Kendisini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduğumuz Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin hocamıza kongremize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Ümit ediyorum ki kongre tamamlandığında arzu edilen sonuç elde edilecektir. Bu vesile ile katkı sunan herkese şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Gültekin’in sunumuna geçildi.

Kongrede 3 gün boyunca 44 oturum gerçekleştirildi.