5

Koliva Grubu ÇOMÜ’lü Öğrenciler İle Buluştu

Bu Haber 2414 Kez Okundu
  • Paylaş:
Koliva Grubu ÇOMÜ’lü Öğrenciler İle Buluştu

Haber: Eylem Tuna Çoban

Fotoğraf: Onur Çiftçi

Karadenizli müzik grubu Koliva, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı açılışı dolaysıyla ÇOMÜ’lü öğrenciler ile buluştu. 

ÇOMÜ Öğrenci Konseyi tarafından organize edilen ve Terzioğlu Yerleşkesi ÖSEM önünde gerçekleşen konsere; Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Monus, Öğrenci Konseyi Başkanı Alperen Uysal ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Öğrencilerin ders dönemine alışmaları için organize edilen konserde grup, en sevilen şarkılarını söyledi. 

Öğrencilerle horan oynayan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, yaptığı konuşmada bu heyecan ve dinamizmin mezun oluncaya kadar devam etmesi gerektiğinin ve Çanakkale ruhunun her bir öğrenci tarafından iyi kavranması gerektiğinin altını çizdi. 

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat sözlerini şöyle sürdürdü:  

“İstedik ki Karadeniz müziği ile canlı ve heyecanlı bir şekilde eğitim öğretime başlayalım. Bu heyecan, dinamizm okullarınız bitinceye kadar devam edecek. Derslerinize de aynı heyecanla çalışmanızı ve çok başarılı birer ÇOMÜ mezunu olarak buradan ayrılmanızı diliyorum. Amacımız sizleri eğlendirmek ve sizler eğlenirken bizler de sizin yanınızda olmak istedik. Eğlenme zamanında eğleneceğiz ama zamanın kıymetini çok iyi bileceğiz. Bir dakikanızı bile boşa geçirmeyeceksiniz. Türk gençliğinin bedenen, zihinen, ruhen çok sağlıklı olması gerekir. Bedeninizi sağlıklı tutmak için spor yapmayı ihmal etmeyin. Zihnen güçlü olmak için çok çalışın ve okuyun.  Öğrencilik yıllarınızı bu anlamda iyi değerlendirin. Ruhen sağlıklı olmak için ise etik ve ahlaki değerleri, insani değerleri özümsemek gerekiyor. Birbirinize muhabbet besleyecek, birbirinizi seveceksiniz. Çanakkale ruhu çok önemlidir ve her bir öğrencimizin bu ruhu iyi kavramasını bekliyorum.”