0

ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı Gerçekleşti

Bu Haber 2332 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Programı Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Eylem Tuna Çoban

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı açılış (Bed-i Besmele) ve oryantasyon programı İÇDAŞ Kongre Merkezinde gerçekleşti. 

Programa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Dekan Prof. Dr. Şevket Yavuz, akademik personel ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra Kuran Tilaveti ile devam eden program da açılış konuşmasını Dekan Yavuz yaptı. 

Prof. Dr. Şevket Yavuz beş A üzerine çerçevesini belirlediği konuşmasında şunları söyledi.

“Birinci A- Akıl; Akıl ve iman dengesini kurarak kendimize düstür edinmeli ve kendimize bir çerçeve belirlemeliyiz. İkinci A Amaç; Amacımız ilahi kelimeyi yüceltmektir. Burada bulunma amacımıza yönelik kendimizi yeniden inşa etmeliyiz. Üçüncü A- Azim; amacınız doğrultusunda azmetmeniz çok önemli. Elbette zorluklar olacak. Önemli olan amaçlarınız doğrultusunda azmetmekten vazgeçmemek. Dördüncü A- An; ne geçmişin mağlubiyetlerini düşünüp geçmişte kalalım ne de gelecekte ne olacak, nasıl olacak kaygısı ile hareket edelim. Anın içinde yaşamalıyız. O an ders çalışıyorsak ders çalışalım. Anın hakkını vermeliyiz. Beşinci A- Anlam; bütün bunlar bize hayatın bir anlamı gayesi olduğunu veriyor.”  

Dekan Yavuz konuşmasının sonunda tüm öğrencilere başarılar diledi. 

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur 2019- 2020 eğitim öğretim yılının herkese hayırlı olmasını dileyerek öğrencilere meraklı olmanın önemli olduğunu meraklı olunursa hayatın kendisini anlamanın ve bu anlamdan çıkarılan derslerle geleceğe dair planlama yapmanın ve hedeflere ulaşmanın daha kolay olacağının altını çizdi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversite ile ilgili bilgi veren Rektör Yardımcısı Uğur konuşmasına,  “Akleden İnsan Erdemli Olur” başlıklı açılış dersi ile devam etti. 

Açılış dersinin ardından sırasıyla Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Oğuzay ÇOMÜ İlahiyat Fakültesini tanıtımını, Psikolojik Danışman Cumhur Çırnaz Üniversite Sürecine Uyum Süreci,  ÇOMÜ Kütüphanesi Elektronik Kaynaklar Eğitim Sorumlusu Gülbuğ Bozkurt “Kütüphane Hizmetleri ve Elektronik Veri Tabanları Kullanımı Eğitimi” konularında birer konuşma gerçekleştirdiler. 

Program, Muharrem Ayı vesilesiyle pilav ve aşure ikramı ile son buldu. 

Fotoğraf Albümü