5

Yaz Bilim Kampı - 2019 TÜBİTAK Projesi 3. Dönem Sertifika Töreni Gerçekleşti

Bu Haber 1558 Kez Okundu
  • Paylaş:
Yaz Bilim Kampı - 2019 TÜBİTAK Projesi 3. Dönem Sertifika Töreni Gerçekleşti

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğr. Gör. Arzu Bayındır tarafından hazırlanan “Sihirli Dünyalara Açılan Kapılar ve Bilime Yolculuk” Yaz Bilim Kampı – 2019 TÜBİTAK projesi 3. ve son dönem sertifika töreni gerçekleştirildi.

Parion Otel’de gerçekleştirilen sertifika törenine Üniversitemiz akademik personelinin yanı sıra Belediye Başkan Vekili Egemen Ergün, 116 Jandarma Alay Komutanı Vekili J. Yrb. Tolga Yağan, çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri, proje ekibi ve öğrenci velileri katıldı.

ÇOMÜ girişimiyle ve Çanakkale Valiliği, Çanakkale Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Özel Koleji, Manisa Soma Kaymakamlığı, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, İstanbul Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı işbirliğinde gerçekleşen projenin 3. dönemi, şehit ve gazi çocukları ile Küçükkuyu, Biga, Eceabat, Ezine, Lapseki, Ayvacık ilçelerinde öğrenim gören 12 yaş grubu 90 öğrencinin katılımı ile tamamlandı.

Öğr. Gör. Arzu Bayındır, törende yaptığı konuşmada proje hakkında bilgiler vererek amaçlarının; öğrencilere bilimin farkındalığı kazandırmak, bilimle ve popüler bilim ile tanıştırmak, bilimi sevmelerini sağlamak, yaşamlarında problem çözme, analiz ve sentez yapabilme becerilerini geliştirmek olduğunu söyledi.

Öğr. Gör Bayındır projeye katkı sunan tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine, katılımcılara ve öğrencilere teşekkür etti ve “Öğrencilerimizin yolunun daima bilimle aydınlanması, yaşamlarında bilimin ve bilimsel düşüncenin rehber olması dileklerimle saygılarımı sunarım” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Etkinlik, öğrencilere sertifikalarının verilmesi, kamp boyunca yapmış oldukları etkinliklerin yer aldığı görselin sunumu ve kamp pastasının kesimi ile sona erdi.

Haberin ayrıntıları için tıklayınız.