0

Arkeoloji Yaz Okulu Etkinliğinin İlk Kısmı Çanakkale’de Gerçekleştirildi

Bu Haber 1281 Kez Okundu
  • Paylaş:
Arkeoloji Yaz Okulu Etkinliğinin İlk Kısmı Çanakkale’de Gerçekleştirildi

Çanakkale, İzmir, Şanlıurfa, Gaziantep, Ankara, Çorum ve İstanbul’da yapılacak “Dünya Kültür Mirasında Türkiye: Arkeoloji Yaz Okulu” etkinliğinin ilk kısmı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Yunus Emre Enstitüsü İşbirliğinde Çanakkale’de gerçekleştirildi. 

21 farklı ülkeden 21 arkeoloji, sanat tarihi ve tarih öğrencisinin yer aldığı Yunus Emre Enstitüsü Arkeoloji Yaz Okulu katılımcıları Çanakkale’de buluştu.

ÇOMÜ Arkeoloji Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Veysel Tolun’un koordinatörlüğünde üç gün boyunca arkeoloji ve tarih temalı etkinlikler gerçekleştirildi. İlk gün Tevfikiye Köyü’ndeki arkeoköyde, Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan’ın Troya sunumu izlendi ardından Prof. Dr. Rüstem Aslan eşliğinde Troya ören yerinde teknik gezi gerçekleştirildi. Katılımcı öğrenciler daha sonra arkeoköydeki seramik atölyesinde seramik yapımı etkinliklerine katıldılar.

Troya Müzesi’ni de ziyaret eden öğrenciler Troya kazılarının hikayesinin yanı sıra Troya destanlarını dinleyerek müzedeki eserlerin önemini, günümüze geliş serüvenlerini ve kazı süreçlerini öğrendiler.

Öğrenciler, ikinci gün Assos Kazı Başkan Yardımcısı Arş. Gör. Caner Bakan’ın eşliğinde Assos Antik Kentine gerçekleştirdikleri gezide kazı evi laboratuvarlarındaki arkeolojik çalışmalar hakkında bilgi edindiler. 

Son gün ise Gelibolu Yarımadası’ndaki tarihi savaş alanlarını gezerek Similasyon Merkezi’ndeki sunumları izleyen öğrenciler Çanakkale Savaşları Müzesini de gezdiler.

Fotoğraf Albümü