0

Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Bu Haber 2218 Kez Okundu
  • Paylaş:
Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleşti

Haber-Fotoğraf: Duygu Karademir Aras

Siyasal Bilgiler Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul, akademik ve idari personelin katılımı ile gerçekleşti.

Siyasal Bilgiler Fakültesi Cemil Meriç Konferans Salonu’nda gerçekleşen akademik kurul toplantısında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmasını Dekan Prof. Dr. Hüseyin Erkul yaptı.

Prof. Dr. Erkul, 32 öğretim elemanı ve aktif olarak devam eden 1501 öğrencisi bulunan Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin, akademik ve idari kadro durumları, akademik çalışmaları, projeleri, yüksek lisans, doktora programları ile planlanan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Ulusal ve uluslararası ilişkiler bağlamında Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin ve fakültede yapılacak olan çalışmaların çok önemli bir role sahip olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Sedat Murat yaptığı konuşmada şu başlıklara değindi.

Yöneticilikten Çok Liderliği Önemseyen İnsan Odaklı Bir Anlayışı Benimserim

Yasal otoriteyi kullanmaktan ziyade gönül otoritesini kullanmayı tercih ettiğini belirten Rektör Murat: “Resmi otoritenin de kullanılacağı yerler vardır ancak gönüllülüğü devreye sokmadan sadece resmi otorite ve emredici bir yapı ile belli bir düzeyde verim elde edilebilir. Önemli olan ise verimliliği sağlarken kişinin iç huzurunu ve motivasyonunu da sağlamaktır. Bunun içinde bir aile havasının oluştuğu kurum kültürü çok önemlidir. Bizim niyetimizde ÇOMÜ’de bu kültürü oluşturmaktır” dedi.

Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, insan odaklı bir anlayışla hareket ettiğinin altını çizerek şunları ifade etti: “Peygamberimiz ‘insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır’ demiştir. En büyük çabamız insanlara faydalı olmaktır. Dolayısıyla ünvanlar bizlere hizmet edebilmemiz için verilmiştir.”

Büyük Değişimin Olacağı Gelecek Çok Yakın

“Değişim ve dönüşüm çok hızlı oluyor. 10 -15 sene içerisinde çok farklı bir dünyada olacağız. Büyük değişimin olacağı gelecek çok yakın. Bu dönüşüme hazırlık olmak zorundayız” diyen Rektör Murat, dünyada söz sahibi olmak için her alanda daha çok çalışıp daha ileriye gitmemiz gerektiğini belirterek; bu noktada araştırma üniversitesi olma hedefinin de ÇOMÜ’yü daha ileriye götüreceğini söyledi ve ekledi:

“İnsanoğlunun her istediğine ulaşabildiği bir ortamda yaşıyoruz. Ama insanlığı, insani ve ahlaki değerleri kaybediyoruz. Bu noktada hepimize çok önemli görevler düşüyor. İnsanlık adına medeniyet adına da bir şeyler ortaya koymamız gerekir. Bunun için hedeflerimizi iyi belirlemeli öğrencilerimizi çok iyi yetiştirmeli, bu arada kendimizi de yetiştirmeye devam etmeliyiz.

Birbirimizle Savaşırsak Yok Oluruz

Rektör Prof. Dr. Murat konuşmasının sonunda Yönetim olarak ÇÖMÜ’den beklentilerini aktardı ve şöyle devam etti:

“Bu çalışma ortamında iç huzur bekliyoruz. Projelere ağırlık vermenizi bekliyoruz. Bunu hep birlikte başaracağız. Sosyal sorumluluk projelerine ağırlık vereceğiz. Öğrenci topluluklarını teşvik edeceğiz. Öğrencilerimizi projelere dahil edeceğiz. Öğrenciler sadece not için çalışmasınlar. Düşünen, sorgulayan, fikir üreten öğrenciler yetiştirelim. Omuz omuza verip birlikte hareket edeceğiz. Birbirimizle savaşırsak yok oluruz ama bilgimizi paylaşıp birlikte hareket edersek büyürüz. Yönetim olarak görüşlerinize, önerilerinize her zaman açığız. ÇOMÜ’yü hep birlikte yöneteceğiz.”


Fotoğraf Albümü