1

Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Bu Haber 2638 Kez Okundu
  • Paylaş:
Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı, Eğitim Fakültesi yeni binasındaki toplantı salonunda gerçekleştirildi. 

Toplantıya Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç ile fakülte akademik kadrosu katıldılar. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından fakültenin kuruluşundan bu yana gelişimini anlatan bir video gösterimi gerçekleştirildi. 

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Zeki Genç akademik ve idari faaliyetleri içeren bir sunum gerçekleştirirken, planlanan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. 

Rektör olarak atandıktan sonra ilk ziyaretinin Eğitim Fakültesi olduğuna değinen Rektör Prof. Dr. Sedat Murat ilk akademik kurul toplantısında yine Eğitim Fakültesi’nde katıldığını söyledi. 

Çanakkale’ye yabancı olmadığını ve çeyrek asırdır gelip gittiğini ifade eden Rektör Murat; iktisatçı olması münasebetiyle Biga İİBF’de çok sayıda öğrencisinin olduğunu kaydetti ve sözlerini şöyle sürdürdü:

ÇOMÜ’yü Araştırma Üniversitesi Haline Getirmeliyiz

“Sizlerle tanışmak için ilk buluştuğumuz kokteylde de bahsetmiştim. 4 yıl sürecek görev süresi boyunca en büyük arzum, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ni araştırma üniversitesi statüsüne kavuşturmak. Üniversitemizi daha da tanıdıkça bu taahhüdümün rastgele bir taahhüd olmadığını gördüm. Yayın ve projeleri gördüğümde İstanbul’daki birçok üniversitede bunun olmadığını görüp ümitlendim. Bu ruhu birlikte yapacağız, bu başarıyı birlikte gerçekleştireceğiz. 

Sabahattin Zaim Anısına Aralık’ta Program Yapacağız

Hocalar çok önemlidir. Benim için de bir rol model olan bir hocam var. 2007’de ahirete irtihal eyleyen Sabahattin Zaim Hoca. İyi bir ilim adamı, olağanüstü bir insandı. İnşallah Aralık ayında burada onun anısına bir program yapacağız. Bir ahlak abidesiydi. O kadar mütevaziydi ki yanına girdiğimizde mutlaka ayağa kalkardı. Halbuki talebeleri milletvekilleri, bakanlar, cumhurbaşkanları idi lakin hiçbir zaman komplekse kapılmadı. Evine gittiğimizde eğilir, önümüze terlik koyardı. Türkiye’nin en çok insan yetiştiren hocalarından biriydi. 

Üniversitede Sevgi ve Muhabbet Ortamı Oluşturmalıyız

Sorun olmaz değil, sorun olur. Bu sorunları bölüm başkanlarımız adil bir şekilde çözecekler. Tüm birimlerde, bölümlerde iç huzuru sağlayacağız. Bizim önemli ilkelerimiz liyakat ve adalettir. Emaneti ehline vereceğiz. Liyakat önemlidir; bunun yanında sadakat,  uyumlu çalışma, nitelik, birikim ve yetenek önemlidir. Ekip çalışmasında bunların her biri gereklidir. Hiçbir ayrım yapmayacağız. Birine olan kızgınlığımız veya husumetimiz bizi herhangi bir adaletsizlik yapmaya sevk etmemeli. Adaletin olmadığı yerde verim de olmaz.

Ülkemizin Planları Olması İçin, Üniversitelerin Planı Olmalı

Bizim bireysel planlarımız olacak. Sizlerin planı olmadan Eğitim Fakültesi’nin bir planı olmasının bir anlamı olmaz. Eğitim Fakültemizin, bölümlerinin bir planı olmazsa Üniversitemizin bir planı olmaz. Üniversitelerimizin hedefi olmazsa ülkemizin bir hedefi olmaz. Ülkemiz üniversitelerden çok şey bekliyor. Bence dünyanın en kutsal şey, eğitici yetiştirmek. Üniversitelerin araştırma fonksiyonu olduğu kadar eğitim fonksiyonu da var. Amacımız, ülkemize ve insanlığa hayırlı nesiller yetiştirmek olmalı.” 

Fotoğraf Albümü