0

Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Forma Giyme Töreni Gerçekleşti

Bu Haber 3417 Kez Okundu
  • Paylaş:
Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil  Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Forma Giyme Töreni Gerçekleşti

Haber- Fotoğraf : Ahmet Türker

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü 1. sınıf öğrencilerinin forma giyme töreni Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Törene Rektör Prof. Dr. Sedat Murat, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Genel Sekreter Sami Yılmaz, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, AFAD Müdürü Levent Yılmaz, Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız, akademik ve idari personelin yanı sıra, kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bir konuşma yapan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, ”Benim için en önemli değer siz değerli öğrencilerimizdir. Sizleri öncelikle tebrik ediyorum. Güzel bir bölüm olması yanı sıra uygulaması olan bir bölümdesiniz. Ülkemiz ve dünya, doğal afetlerin olabildiğince yaygınlaştığı son yıllarda küreselleşen ısınma ve buna benzer faktörlerle karşı karşıya kalmaktadır. Ülkemizin deprem kuşağında bulunmasından dolayı yaşanacak herhangi bir olumsuzluk karşısında sizlere çok ihtiyaç var. Bir çok farklı bölümden mezun olanların hemen istihdam bulabilme imkanı olamıyor. Fakat sizler çok şanslısınız. Aynı zamanda bu bölüm çok kutsal bir vazifenin gerçekleştiği bir bölüm. Zorda kalan insanlara el uzatacaksınız. Hz. Peygamber, insanların en hayırlısı insanlara en faydalı olandır diyor. Sizler de insanlara faydalı olacaksınız. Bu vesileyle yapılan bu tören hayırlı olsun, sizlere de başarılar diliyorum.” dedi.

Forma giyme töreni müzik dinletisiyle sona erdi.


Fotoğraf Albümü