0

ÇOBİLTUM Çalıştay Merkezi Oluyor

Bu Haber 2553 Kez Okundu
  • Paylaş:
ÇOBİLTUM Çalıştay Merkezi Oluyor

Haber: Duygu Karademir Aras

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bilim, Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOBİLTUM), uluslararası yeterlilik, güvenilirlik, kalite ve standartlarıyla hem Türkiye’deki üniversite laboratuvarlarıyla hem de Balkanlardaki üniversiteler ile işbirliklerini ve ortak çalışma alanını güçlendiriyor.

Bu kapsamda ÇOBİLTUM ve Kimyagerler Derneği işbirliğiyle düzenlenen “Karakterizasyon Yöntemleri Atölyesi”ne Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Tunus’tan akademisyen ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Eğitimlere katılmak için ÇOMÜ’ye gelen heyet, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret etti. Ziyarette ÇOBİLTUM Müdürü Doç. Dr. Ayhan Oral’da hazır bulundu.

ÇOBİLTUM’da gerçekleşen, Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Tetova Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ahmed Jashari ve Prof. Dr. Arianit Reka öncülüğünde bir doktora ve üç yüksek lisans öğrencisi ile Tunus Monastır Üniversitesinden iki doktora öğrencisinin yer aldığı Atölyede katılımcılara, ÇOBİLTUM’un sahip olduğu gelişmiş analiz yöntem kabiliyetleriyle teorik ve pratik eğitimler verilirken, özellikle çok-disiplinli çalışmalara yönelik bütünleştirilmiş karakterizasyon yöntemleri de paylaşılıyor.

İşbirliği ve dayanışma gibi kavramlara büyük önem veren, tarihine ve coğrafyasına sahip çıkan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, özellikle Osmanlı İmparatorluğu’nun mirası olan Balkanlar ve Mağrib bölgeler ile farklı ülkelerden yükseköğretim düzeyinde öğrencileri kazanabilmeyi ve ortak akademik çalışmalar üretebilmeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalardan biri olan ve 11Mart 2019 tarihinde başlayan Karakterizasyon Yöntemleri Atölyesi, 22 Mart 2019 tarihine kadar devam edecek.


Fotoğraf Albümü