0

Çevre ve Harita Mühendisliği Bölümlerinin MÜDEK Akreditasyon Değerlendirmesi Yapıldı

Bu Haber 2597 Kez Okundu
  • Paylaş:
Çevre ve Harita Mühendisliği Bölümlerinin MÜDEK Akreditasyon Değerlendirmesi Yapıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniveresitesi (ÇOMÜ) Kalite Güvencesi çalışmaları kapsamında, programlarının  akreditasyonu için 2018 yılında başvurusu yapılan, Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği ve Harita Mühendisliği (normal ve ikinci öğretim) Bölümlerinin  9-12 Mart 2019 tarihleri arasında, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK)  Akreditasyon Değerlendirme süreci   Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirildi.

Bu değerlendirmeye, Takım Başkanı olarak Engin Arıkan, Prof. Dr. Rasim Deniz, Prof. Dr. Mehmet Faik Sevimli, Prof. Dr. Ayşegül Pala, Doç. Dr. Hande Demirel, Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süha Özden, ilgili bölümlerin Başkanları Prof. Dr. Çetin Kantar, Doç.Dr. Özgün Akçay, Program Danışma Kurulları, öğrenci değerlendirici Meltem Uzuner  ve akademisyenlerimiz  katıldı.

Her iki programın akreditasyonu için 3 gün boyunca programların içerikleri, derslerin içerikleri ve ve kapsamları, akademik personel ve öğrenciler ile görüşmeler MÜDEK  tarafından ele alındı. Başarılı bulunan bölümlerimiz  için, program akreditasyonları ile ilgili son değerlendirme ve sonuçları, Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

Değerlendirme toplantısının ardından, Takım Başkanı Engin Arıkan, Rektör Yardımcısı ve  Mühendislik Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Süha Özden ile birlikte  Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret ederek bölümlerin akreditasyon değerlendirmelerini sundular.


Fotoğraf Albümü