0

Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ezine Gıda İhtisas OSB Lansmanına Katıldı

Bu Haber 1179 Kez Okundu
  • Paylaş:
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Ezine Gıda İhtisas OSB Lansmanına Katıldı

Haber: Tuncay Ak – Fotoğraf: Onur Çiftçi

Ezine Gıda İhtisas OSB Lansman toplantısı, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımıyla ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi İÇDAŞ Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 

Toplantıya; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, Vali Yardımcıları, belediye başkanları, şehirde faaliyet gösteren odaların temsilcileri ile kurum ve kuruluşların müdürleri katıldılar. 

Protokol konuşmalarının ardından söz alan Bakan Varank; Ezine Gıda İhtisas OSB’nin bir Çanakkale projesi olmaktan öte Türkiye projesi olduğunu belirterek “Bu aslında global bir proje. İki yıl önce dost ve kardeş Katar’a abluka uygulandığında Katar çok zor durumda kalmıştı. Bu abluka ile lojistik imkanları kapanan Katar, en çok neye ihtiyaç duymuştu biliyor musunuz? Et, süt ve yumurtaya. Dolayısıyla günümüzde gıda çok farklı anlamlar içeren ürünlere karşılık geliyor. Gıda, aslında stratejik bir ürün. Dolayısıyla bugün burada attığımız adım, sadece bir Türkiye projesi değil, global bir proje" dedi.

Bakan Varank, bu projeyle Ezine’de doğrudan 8 bin, dolaylı olarak 30 binin üzerinde iş imkanı oluşacağına değinerek "Üretim zincirinin tüm tarafları bu işten kazançlı çıkacak. OSB’de üretim yapmak ölçek artışlarını da beraberinde getirecek. Tarım ve gıda ihracat rakamlarımızı inceledim. 2018’de ciddi bir sıçrama görülüyor. İnşallah bu attığımız adımlarla ihracatta da rekorlar kıracağımıza eminim. OSB’yi önemli kılan bir diğer özelliği de ekolojik dengeye sağladığı katkı. Bu muazzam coğrafya OSB’nin sahip olacağı arıtma tesisi sayesinde en ufak bir yara almayacak. Hatta OSB dışındaki fabrikaları da buraya çekerek onların çevreye verdiği zararları da ortadan kaldıracak” diye konuştu. 


Fotoğraf Albümü