0

Üniversitemizin Veri Güvenliği Belgelendirildi

Bu Haber 1508 Kez Okundu
  • Paylaş:
Üniversitemizin Veri Güvenliği Belgelendirildi

Üniversitemizde her türlü ortamdaki verinin (basılı, elektronik vb.) güvenliğini sağlamak, veri bütünlüğünü korumak ve veriye erişimi denetleyerek gizliliği ve sistem devamlılığını sağlamak amacıyla “Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Belgesi” alınması kapsamında yapılan çalışmalar tamamlandı.

IS0 27001 (Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi) Belgesinin alınması sürecinde Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli, National Keep Cyber Security Services Firmasından yaklaşık 6 ay boyunca eğitimler alırken Türk Standartları Enstitüsü tarafından yetkilendirilen DSR Uluslararası Gözetim ve Belgelendirme Hizmetleri Limited Şirketi tarafından yapılan denetlemeler sonucunda Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın ISO 27001 Belgesini alması uygun görüldü.

Gözetim ve belgelendirme şirketi temsilcileri ile Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer’i makamında ziyaret ederek belgelendirilme süreci ile ilgili bilgiler aktardılar.

Rektör Acer, Üniversitemizin, bilgi işlem altyapısı alanında oldukça mesafe kat ettiğini ifade ederek yapılan yatırımlar sayesinde; sistem odalarında bulunan cihazların yenilendiğini, 1 gbyte olan haberleşme hızının 40 gbyte yükseltildiğini, birimlerin 870 megabyt olan internet erişim hızının 3.000 megabyta yükseltildiğini, önceki yıllar çeşitli firmalardan büyük meblağlar karşılığı satın alınan ve her yıl bakım ücreti ödenen eski nesil yazılımlar yerine, 2018 Ocak tarihinden itibaren, Kalkınma Bakanlığı ve bir devlet üniversitesinin ortak projesi olan Üniversite Bilgi Yönetim Sistemine (ÜBYS) geçilerek toplamda 36 modülü olan yeni nesil kampüs yazılım sisteminin başarıyla kullanılmaya başlandığını söyledi.

Fotoğraf Albümü