5

“Yaya Öncelikli Trafik” Etkinliği Gerçekleştirildi

Bu Haber 1864 Kez Okundu
  • Paylaş:
“Yaya Öncelikli Trafik” Etkinliği Gerçekleştirildi

Trafikte yaya önceliği bilinci oluşturmak için 81 ilde eş zamanlı olarak başlatılan ‘Yaya öncelikli trafik’ etkinliği Cumhuriyet Meydanında yapıldı. Yayaların trafikte öncelikli olduğuna dikkat çekmek isteyen İçişleri Bakanlığı, yıl boyu sürecek bir kampanya hazırladı. Kampanyanın ilk adımı 81 ilde eş zamanlı başlatılan “Yaya öncelikli trafik” etkinliğiyle yapıldı.

Vali Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Erdem, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kıllıoğlu, Vali Yardımcısı Ali Candan, İl Emniyet Müdürü Celal Sel, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Emrullah Büyük, Çanakkale Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer ve Çanakkale protokolünün katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Vali Orhan Tavlı konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında “Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’mizde ve tüm ilçelerimizde, “Öncelik hayatın, öncelik yayanın” sloganıyla trafik konusunda farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Trafik konusunda bugüne kadar hassasiyet gösteren vatandaşlarımıza huzurlarınızda teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunmak istiyorum. İnşallah bundan sonra da trafikte hassasiyetimiz devam edecektir. 2019’da bu konudaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Araç sürücülerine broşür dağıtan güvenlik görevlileri ise yayalara geçiş üstünlüğü verilmesi konusunda sürücüleri uyardı. Yaya geçidinde yayalara yol vermeyen sürücülere 488 lira para cezası uygulanacak.

Fotoğraf Albümü