0

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Töreni Gerçekleştirildi

Bu Haber 1890 Kez Okundu
  • Paylaş:
15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Töreni Gerçekleştirildi

Haber – Fotoğraf: Tuncay Ak

15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü münasebetiyle Çanakkale’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’ndan İskele’ye kadar gerçekleşen yürüyüşe, başta Çanakkale Valisi Orhan Tavlı olmak üzere Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Görün ve kent protokolünün yanı sıra binlerce vatandaş katıldı.

Türk bayraklarıyla Kordon’daki yürüyüşün ardından İskele Meydanı’nda program düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda çeşitli kurum ve kuruluşlar ikramlar sundu. Çanakkale Mehteran Takımı’nın konserinin ardından İl Müftüsü Arif Gökçe dua yaptırdı.

Törende bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 15 Temmuz’da Türk Milletinin canı pahasına hürriyetine ve milli iradesine sahip çıktığına değinerek “Bu güzel vatanın her karışında Çanakkale ruhu oldukça, 15 Temmuz ruhu oldukça ülkemizin geleceğinden umutluyuz. Büyük Türk Milleti, vatanını savunmak için tarihimizin en anlamlı zaferlerinden birini kazandığımız Çanakkale’de nasıl direniş gösterdiyse 15 Temmuz’da da aynı kararlılık ve cesaretle ülkesini işgal etmek isteyenlere 100 yıl önceki ruhun yaşadığını gösterdi” dedi.